KARLOVA AUTOBIOGRAFIJA DIGLA PRAŠINU: Anćeloti oktrio kako je zbog Bejla pokvario odnos sa predsednikom Reala
Foto: EPA/Kiko Huesca

KRITIKOVALI GA ŠTO SE IGRAČI MNOGO ODMARAJU

KARLOVA AUTOBIOGRAFIJA DIGLA PRAŠINU: Anćeloti oktrio kako je zbog Bejla pokvario odnos sa predsednikom Reala

Fudbal -

Jedan od najtrofejnijih stručnjaka u 21. veku Karlo Anćeloti objavio je autobiografiju, u kojoj je, između ostalog, otkrio detalje svog odlaska iz Real Madrida.

Knjiga pod nazivom "Tiho liderstvo: pobedničko srce, um i utakmice" govori o odnosu koji je italijanski stručnjak imao sa predsednikom Real Madrida, Florentinom Perezom.

„Stvari su tekle po planu, ali su iskrsla dva velika problema“, započeo je trofejni trener.

"Prvi problem je prouzrokovala FIFA kada je ‘otkrila‘ da naš tim nije toliko trenirao kao neki drugi evropski klubovi. Mi smo imali sjajan niz od 22 pobede, tako da smo sigurno radili nešto dobro. Maler je bio što smo izgubili baš kada je ta statistika objavljena, pa su iz kluba počeli da me pritiskaju. ‘Moramo da radimo napornije‘, govorili su. Ja sam mislio drugačije. Igrači moraju da se odmaraju, imali smo tada mesec ispunjen povredama i zamorom, a on je na kraju bio ključan u tome da ne budemo prvaci. Ta statistika bila je znak da tim više pažnje poklanja brojevima nego što veruje meni."

Anćeloti je se fokusirao i na drugi problem:

"Predsednik me je pozvao u svoju kancelariju da razgovaramo. Kada sam ušao, on mi je saopštio da je primio poziv od Gereta Bejla. Ja sam Bejla zamenio na utakmici koju smo izgubili i prekinuli seriju (1:2 protiv Valensije na Mestalji). Bejlov agent se žalio jer je Velšanin želeo da igra više u sredini. Tada me je predsednik pitao šta ja planiram da uradim povodom toga. Moj odgovor je bio: ‘Ništa.‘ Nisam mogao da menjam sistem usred sezone. Posle toga naš odnos više nikada nije bio isti", zaključio je trofejni trener.

Kurir.rs / Kurir sport

Foto: EPA/Kiko Huesca

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: ZVEZDIN PRELAZNI ROK. EVO ko može da ode a ko može da dođe

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja