OVI SRPSKI FUDBALERI BIĆE SLOBODNI NA LETO: Kreće jagma za Srbima
Foto: EPA

NAVALITE

OVI SRPSKI FUDBALERI BIĆE SLOBODNI NA LETO: Kreće jagma za Srbima

Fudbal -

Prilika za Zvezdu i Partizan Veliki broj naših igrača u junu će imati status slobodnog agenta, što znači da od 1. januara mogu da pregovaraju s novim klubovima

Veliki broj srpskih fudbalera koji igraju u inostranstvu biće slobodan na leto u izboru novog kluba.

foto: Printscreen

To znači da oni već ove zime, tačnije od 1. januara, mogu da pregovaraju s potencijalnim klubovima i za sebe izbore bolje ugovore. Mnogi od njih sigurno su interesantni Crvenoj zvezdi i Partizanu, koji će nastaviti takmičenje u Ligi Evrope i koji žele da se što bolje pojačaju za međunarodne susrete, ali i okršaje u Superligi.

Nekadašnji reprezentativci Srbije Neven Subotić, Filip Đorđević, Miralem Sulejmani i Milan Biševac biće traženi na leto, kao i Gojko Kačar, Slobodan Medojević, Nemanja Pejčinović, Antonio Rukavina, Stefan Šćepović, Marko Milinković, Milan Vilotić, Milan Smiljanić, Branislav Jovanović, Nemanja Tomić, Filip Janković... Najtraženiji su već sada Neven Subotić, Filip Đorđević i Miki Sulejmani, koje traže jaki klubovi iz „liga petice“.

foto: Printscreen

Ugovor ističe i Milošu Ninkoviću, ali on već sada ima ponudu za novi ugovor u Sidneju i sigurno će ostati u redovima prvaka Australije. Isto važi i za napadača SKA iz Habarovska Miroslava Markovića, koji igra sezonu života u poslednjeplasiranom timu prvenstva Rusije.

foto: Printscreen

Pavle Ninkov, nekadašnji fudbaler Crvene zvezde, od leta nema klub i slobodan je agent, nakon što mu je u junu ove godine istekao ugovor. Sličnu sudbinu deli i nekada najbolji omladinac ovog kluba Veljko Simić, kojem na leto ističe ugovor sa Bazelom, ali trenutno nema klub. Bivšem napadaču crveno-belih Aleksandru Jevtiću u novembru istekao je ugovor sa Pataja junajtedom sa Tajlanda.

foto: Dado Đilas

Odlični pikovi

VEČITI BI TANDEM IZ OLIMPIJAKOSA

Ove zime raskid ugovora i slobodu, ukoliko budu želeli, dobiće Filip Đuričić iz Sampdorije, Saša Zdjelar i Jagoš Vuković iz Olimpijakosa, Aleksandar Pantić iz kijevskog Dinama, kao i Aleksandar Katai iz Alavesa. Tandem iz Pireja interesantan je večitim rivalima, s tim što bi obojica u slučaju unosnijih ponuda mogli da ostanu u inostranstvu. Katai ove polusezone gotovo da i nije igrao za klub iz Vitorije, iako je Alaves promenio čak tri trenera od početka sezone.

Kurir / Aleksandar Radonić

Foto: Dado Đilas, EPA, Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: NEĆE VALJDA Mesi u ovome da igra !?! Najružniji dresovi u istoriji fudbala!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja