(VIDEO) NEVEROVATNO! Rusi završili sa izgradnjom najčudnijeg stadiona, a to kako su ga povećali će vas zapanjiti
Foto: EPA/TATYANA ZENKOVICH

SMEHOTRES

(VIDEO) NEVEROVATNO! Rusi završili sa izgradnjom najčudnijeg stadiona, a to kako su ga povećali će vas zapanjiti

Fudbal -

Stadion za SP u Rusiji koji od početka rekonstrukcije izaziva podsmeh konačno je sagrađen i dodatno proširen.

Stadioni za Svetsko prvenstvo u fudbalu moraju da budu kapaciteta od najmanje 35 hiljada mesta.

Za objekat u Jekaterinburgu, po veličini četvrtom u ovom ruskom gardu, to je značilo i drastičnu promenu kako bi se na njemu narednog leta igralo SP.

Rezultat je užasan i smeje mu se ceo svet:

Centralni stadion imao je kapacitet 27 hiljada mesta, a Rusi su nužni kapacitet dostigli, pa i premašili, tako da su novu, veliku tribinu sa 18 hiljada stolica za objekat koji će tokom SP-a biti preimenovan u Jekaterinburg Arena, napravili van stadiona!

Međutim, ruskim arhitektama očito su se drage tribine koje štrče van stadiona, pa su dodali još jednu takvu. Jekaterinburg Arena na kraju proširenja ima južnu i severnu tribinu koje debelo izlaze van gabarita stadiona i njegovog krova.

Najbolje tek dolazi: sada već "slavne" tribine koje štrče, biće uklonjene posle takmičenja, posle čega će stadion imati 23 hiljada mesta. I više neće biti internacionalna Arena nego mu se vraća staro, sovjetsko ime, Centralni stadion.

Cela ova, papreno skupa građevinska saga odvija se kako bi se na stadionu u Jekaterinburgu odigrale samo četiri utakmice grupne faze na SP-u: Egipat - Urugvaj, Francuska - Peru, Japan - Senegal i Meksiko - Švedska.

Moramo napomenuti da je origravanje utakmica u ovom gradu od posebnog prestiža ponajviše zbog predsednika Vladimira Putina - Jekaterinburg je, naime, jedini grad u azijskom delu Rusije u kome će se igraju utakmice.

kurir.rs / kurir sport

foto: EPA / Tatyana Zenkovic

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: ONI SU pokazali kako se voli Partizan

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track