PARTIZAN DOČEKUJE VIKTORIJU SA PUBLIKOM Vuletić: Navijači, ne stavljate nas više pred nemoguće misije! Žao mi je što je Zvezda kažnjena
Foto: Dragan Kadić

VULETIĆ POTPUNO OTVORENO

PARTIZAN DOČEKUJE VIKTORIJU SA PUBLIKOM Vuletić: Navijači, ne stavljate nas više pred nemoguće misije! Žao mi je što je Zvezda kažnjena

Fudbal -

Fudbalski klub Partizan kažnjen je novčano 30 hiljada evra, tako da će igrati pred publikom protiv Viktorije u Ligi Evropa.

Kazna se odnosi na utakmicu protiv Jang Bojsa, u kojoj je Partizan 23. novembra pobedio sa 2:1.

"Želim da istaknem, u svojstvu šefa pravnog tima koji je radio na argumentaciji FK Partizan pred Disciplinskom komisijom UEFA, veliko zadovoljstvo usled odluke koja je naš klub oslobodila od odgovornosti. U pravu postoji jedan pravni standard koji insistira na tome da se ne sme doneti osudujuća presuda ukoliko ne postoji sigurnost van svake razumne sumnje u nečiju odgovornost. Još je u drevnom Rimu to načelo definisano kao "In dubio pro reo" - ako nema dovoljno dokaza u nečiju krivicu, taj se mora osloboditi od odgovornosti!", stručno je objasnio Vuletić, a potom nastavio.

"Naš pravni tim je izuzetno skrupulozno, argumentovano i sa velikom pažnjom pripremio pisano izjašnjenje koje su članovi Disciplinske komisije, uprkos vrlo zlonamernim optužbama od strane českog delegata (čiji su sunarodnici naredni protivnik FK Partizan u šesnaestini finala Lige Evrope) umeli da prepoznaju i usvoje našu vrlo složenu pravnu argumentaciju koju smo im predočili", bio je direktan Vuletić koji je pohvalio rad celog pravnog tima crno-belih.

foto: Nebojša Mandić, Dado Đilas

"Ovo je drugi put da naš pravni tim, (koji čini naš poznati advokat Zoran Damjanović i Milorad Nikolić, pravnik u FK Partizan) izlazi trijumfalno iz gotovo nemogućih pravnih situacija pred organima UEFA. Mi se nismo obazirali na deo domaće javnosti koja se zlurado i potcenjivački pitala kako je moguće da Partizan stalno biva kažnjavan pored pravnog tima koji ga zastupa, što podseća na pitanje kako li je, na primer, svojevremeno, Gavrilo Princip mogao biti osuđen, kada ga je branio vrsni advokat Rudolf Cisler?", rekao je Vuletić, a potom se obratio Grobarima.

"Ovo je poruka i našim navijačima da ne izlažu naš pravni tim nemogućim zadacima jer smo već na granici pravničkih i profesionalnih mogućnosti. Izražavam i žaljenje zbog kazne našim rivalima, budući da smo svesni da je interes srpskog fudbala da oba naša kluba budu u poziciji da se na najbolji način bore za uspeh, pa, sledstevno najavama da će uložiti žalbu na ovu odluku, nudimo iskusnu pravnu pomoć koja se već pokazala kao delotvorna u organima UEFA", završio je svoje izlaganje Vuletić.

Partizan će u prvoj utakmici šesnaestine finala Lige Evropa dočekati češki klub 15. februara, dok će se revanš igrati sedam dana kasnije u Plzenju.

kurir.rs / kurir sport

foto: Dragan Kadić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: KO JE VAŽNIJI - navijači ili igrači?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track