(VIDEO) DAN ZA SENZACIJE: Venger se kockao, Arsenal se žestoko obrukao
Foto: AP

NAJSTARIJE TAKMIČENJE NA SVETU

(VIDEO) DAN ZA SENZACIJE: Venger se kockao, Arsenal se žestoko obrukao

Fudbal -

Nedelja je bila dan za iznenađenja u engleskom FA kupu. Najveću senzaciju načinio je Notingem Forest eliminisavši Arsenal.

"Šumari" su kao domaćini u trećem kolu najstarijeg fudbalskog takmičenja na svetu savladali "tobdžije" 4:2 (2:1).

Trener Arsenala Arsen Venger se kockao, kao i obično u kup takmičenjima (i Ligi Evrope), i izveo rezervni sastav, a ovaj put mu se to obilo o glavu. Inače, Francuz nije sedeo na klupi, već na tribinama, zbog suspenzije od tri utakmice koju je dobio zbog nesportskog ponašanja prema sudiji.

Nekadašnji dvostruki šampion Evrope, a sadašnji član Čempionšipa, Notingem Forest poveo je golom Erika Lihaja u 20. minutu. Samo tri minuta kasnije izjednačio je Per Mertesaker, ali je Lihaj u 44. postigao svoj drugi gol, sjajnim pogotkom u rašlje, i domaćinu obezbedio prednost pred odlazak na odmor - 2:1.

"Bilo je frustrirajuće sedeti na tribini, a povrh svega gledao sam poraz svog tima. Igrali smo protiv veoma dobrog Foresta, koji je bio koncentrisan, spreman i dobar. Dueli su bili odlučujući, naša igra nije bila dovoljno dobra", rekao je Venger za britanske medije.

On je dodao da su brojni igrači njegove ekipe na ivici fizičke pripremljenosti zbog gustog rasporeda i podsetio da ekipa ponovo igra u sredu.

"Kada ne pobediš uvek se dovodi u pitanje selekcija tima. Imamo iskusan tim, osmoricu ili devetoricu internacionalaca. Bilo bi lako misliti da je to problem. Ne možemo da dozvolimo sebi greške u odbrani koje smo danas napravili", naveo je Venger.

Bren Brereton je u 64. minutu realizovao penal za 3.1, a nadu Arsenalu da može da spreči senzaciju vratio je Dani Velbek u 79.

Međutim, domaćin je dobio još jedan penal, a taj je u 85. minutu Kiron Dauvel pretvorio u konačnih 4:2.

Notingem je meč završio sa igračem manje, jer je u 89. minutu isključen Džo Vorel.

Četvrtoligaš Njuport kaunti pobedio je na svom terenu drugoligaša Lids sa 2:1. Lids je poveo u devetom minutu golom Gaetana Berardija, a izjednačio je Konor Šonesi, autogolom u 76. minutu. Pobedu Njuportu doneo je Šon Mekalski u 89. minutu.

Lids i Njuport dele 53 mesta na tabelama Čempionšipa i Lige 2. Ove dve ekipe igrale su ove sezone u Liga kupu, kada je Lids kao domaćin na Eland roudu pobedio sa 5:1.

Totenhema se namučio da slomi otpor trećeligaša Vimbldona, ali je na kraju zabeležio ubedljivu pobedu - 3:0 (0:0). Dvostruki strelac bio je Hari Kejn u 63. i 65. minutu, a konačan rezultat postavio je Jan Vertongen u 71. minutu.

Trećeligaš Šruzberi odigrao je nerešeno 0:0 s premijerligašem Vest Hemom, pa će te dve ekipe odigrati drugu utakmicu.

U ponedeljak uveče igra se poslednja utakmica ove runde, Brajton dočekuje Kristal Palas.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: AP)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: ZVEZDIN PRELAZNI ROK. EVO ko može da ode a ko može da dođe

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track