(VIDEO) ILIEV OTVORIO KARTE:  Evo šta će biti sa Evertonom i Tavambom
Foto: Dragan Kadić

BIĆE ZNAČAJNIH PROMENA U TIMU

(VIDEO) ILIEV OTVORIO KARTE: Evo šta će biti sa Evertonom i Tavambom

Fudbal -

Sportski direktor Partizana Ivica Iliev najavio da klub neće sprečavati Evertona i Leandrea Tavambu da napuste klub u slučaju adekvatnih ponuda.

Govoreći u novom "Partizanovom vesniku", prvi operativac iz Humske 1 je rekao:

"Evertona sam prvog doveo u Partizan. Niko ne može da bude tužniji od mene ako on ode, ali moramo da sagledamo činjenice. Njemu za pet meseci ističe ugovor, a i suspendovan je za Plzenj".

Iliev je dodao da šest meseci traju pregovori sa Evertonom oko produžetka ugovora, koji mu ističe na leto, i da je Brazilac odbio duplo veća primanja. Takođe je rekao da Evertonov ugovor predstavlja opterećenje za Partizan.

"Nijednog trenutka nije uslovio klub, spreman je da ostane do leta. Ali, da li nam je potreban, da li treba da se oslonimo na njega? Moramo da pravimo tim koji će biti spreman za sledeće kvalifikacije. Ekipa se na pripremama uigrava za prvu utakmicu, biće uigravana bez njega. U slučaju pozitivnog rezultata u prvom meču sa Viktorijom on sigurno neće igrati drugi. Onda se postavlja pitanje opravdanosti njegovog ostanka".

Za razliku od Evertona, Tavamba ima ugovor do 2019. Međutim, blizu je odlaska.

"Tavamba ima 28 godina i odigrao je sezonu iz snova. Moramo da budemo praktični i ako neko dođe sa maksimalnom finansijskom ponudom koja je možda i nerealna, mi ne smemo da ostanemo imuni na to. Moramo da odreagujemo najbolje moguće u insteresu kluba", rekao je Ivica Iliev.

Jasno da će Partizan, ukoliko Everton i Tavamba napuste klub, morati da im pronađe adekvatne zamene.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: Dragan Kadić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: KONAČNO! EVO KOJI igrači prvi dolaze u Partizan i u Zvezdu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track