OLIMPIJAKOS BEZ MILOSTI - ZVEZDO, DAJ PARE: U poslu nema bratskih odnosa
Foto: C.Rousset

ŠTA ĆE REĆI NAVIJAČI

OLIMPIJAKOS BEZ MILOSTI - ZVEZDO, DAJ PARE: U poslu nema bratskih odnosa

Fudbal -

Klub iz Pireja pokušao da unese veći postotak u ugovor o plaćanju rata ukoliko bude kasnila uplata za El Fardu Bena

Navijači Crvene zvezde i Olimpijakosa su braća, što se ne bi moglo reći za rukovodstva dva kluba.

Tu vladaju surovi poslovni odnosi. Crvena zvezda je masno platila slobodu Aleksandra Kataija pre nekoliko godina, a isto se desilo i prošle nedelje, kada je finiširan transfer El Fardu Bena.

Crvena zvezda je pristala da plati 500.000 evra za Bena u dve rate, a Grci su pokušali da u ugovor unesu klauzulu od 25 odsto u slučaju da prva uplata bude kasnila pet dana. Neko bi rekao da je to klasično zelenašenje, međutim, to je normalno u svetu fudbala. Ipak, klubovi se u međusobnom poslovanju štite kamatama do 15 odsto. Poslovni tim Zvezde uspeo je da obori tu klauzulu i postigne dogovor da kamata bude 15 odsto na godišnjem nivou.

- Živimo u kapitalizmu! U poslu nema bratskih odnosa. Niti ljubavi. Grci su tražili 20 odsto, ali smo uspeli da ih spustimo na standardnih 15. Istu klauzulu stavio nam je i Tuluz kada je dolazio Pešić. Jednostavno, oni tako žele da se zaštite u slučaju da kasnimo sa uplatom - rekli su Kuriru iz Crvene zvezde.

I sam fudbaler Ben bio je uslovljen od Grka da oprosti određeni broj plata, što je i učinio i potpisao za Zvezdu.

foto: Dado Đilas

Jedan od tri

KONTE ZAGRIZAO ZA BOAĆIJA

Menadžer Čelsija Antonio Konte opasno je zagrizao da ove zime u London dovede napadača Crvene zvezde Ričmonda Boaćija. Menadžment kluba napravio je uži izbor fudbalera koji će doći na Stamford bridž i biti podrška Alvaru Moratu. Konte mora da donese odluku, a sem Boaćija, u igri su Endi Kerol (Vest Hem) i Kristijan Benteke (Kristal palas).

Kurir / A. R.

Kurir : C.Rousset, Dado Đilas

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT : PARTIZAN - ČEKAMO "BOMBU"

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track