RASPUCANI ORLOVI: Majstorije Sergeja, kapiten Luka jedini zadovoljio u Palasu
Foto: Profimedia

KURIROV SKENER

RASPUCANI ORLOVI: Majstorije Sergeja, kapiten Luka jedini zadovoljio u Palasu

Fudbal -

Fudbaler Lacija Milinković-Savić sa dva gola najzaslužniji za tri boda nebeskoplavih u pobedi nad Kjevom na Olimpiku od 5:1 u 21. kolu Serije A.

Sergej Milinković-Savić ponovo trese mreže u Laciju.

Srpski reprezentativac je u ubedljivoj pobedi kluba iz Rima nad Kjevom sa 5:1 u 21. kolu Serije A, postigao dva gola i ponovo bio najbolji igrač nebeskoplavih. Milinković-Savić je prvi pogotak postigao u 18. minutu udarcem sa nekih 15 metara, dok je drugi dao posle asistencije Leive u nastavku utakmice, kada je poluvolejom loptu poslao u gol.

Inače, fudbaler kluba iz Rima je sa dva pogotka obeležio mali jubilej, jer mu je jučerašnji duel protiv Kjeva bio 100. u dresu Lacija, čime je na najbolji način pokazao zašto je trenutno jedan od najtraženijih igrača u Evropi. Trener nebeskoplavih Simone Inzagi ima samo reči hvale za našeg reprezentativca, napominjući da igra umnogome zavisi od Milinkovića-Savića.

- Naravno da me raduje kad u timu imamo ovakvog igrača kakav je Sergej. Posvećen je klubu, bez obzira na to što su za njega zainteresovani mnogi klubovi širom Evrope. Mogu samo da mu kažem hvala za sve što radi za Lacio, a najbolji pokazatelj su njegove igre i golovi - kazao je Inzagi.

Nema dileme da je rukovodstvo kluba iz Rima zadovoljno partijama srpskog reprezentativca, jer cena našeg fudbalera dodatno raste posle svakog dobrog poteza, gola ili asistencije.

Sjajan gol postigao je i Luka Milivojević.

Istina, reprezentativac Srbije nije mogao da se raduje ovom pogotku s obzirom na to da je bio utešni u debaklu njegovog Kristal palasa - 1:4. Arsenal je već na poluvremenu vodio sa 4:0, a Luku su, uprkos ubedljivom porazu, visoko ocenili britanski novinari.

Bilo kako bilo, Luka se pridružio Vidiću, Ivanoviću i Kolarovu, srpskim fudbalerima koji su takođe s kapitenskim trakama davali golove na velikim mečevima engleske Premijer lige.

foto: Reuters

Osim bivšeg fudbalera Crvene zvezde, minulog vikenda briljiralo je još nekoliko srpskih fudbalera. Luka Jović bio je strelac u pobedi Ajntrahta na gostovanju Volfsburgu iako je igrao svega pet minuta - 3:1. Petar Škuletić golom je doprineo pobedi svog Genčlerbirligija u turskom prvenstvu, dok je juče „eksplodirao“ Sergej Milinković-Savić!

Još jedan naš napadač upisao se u strelce - Aleksandar Prijović. Sjajni fudbaler bio je strelac trećeg gola za PAOK u pobedi nad Smirniosom od 3:0.

Selektor gledao

Sve ovo može da raduje selektora Mladena Krstajića u susret Svetskom prvenstvu u Rusiji ovog leta.

Čempionšip: Grujić debitovao u remiju Kardifa

Na terenu se konačno našao i Marko Grujić. Ne u dresu Liverpula, već u opremi Kardifa, gde je prešao na pozajmicu. Mladi fudbaler igrao je skoro čitav meč, imao je nekoliko sjajnih intervencija, ali i start za žuti karton. Njegov debi na gostovanju Šefild venzdeju na kraju je okončan remijem bez golova.

Goran Anđelković, Milan Nastić - Foto: Profimedia; Reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Partizan rešio najveći problem. Zvezdini se gomilaju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track