(FOTO) U SREDU PRVI ISTORIJSKI ŽREB ZA LIGU NACIJA: Pogledajte ko su potencijalni protivnici fudbalera Srbije
Foto: Nebojša Mandić

UČESTVUJE 55 EVROPSKIH SELEKCIJA

(FOTO) U SREDU PRVI ISTORIJSKI ŽREB ZA LIGU NACIJA: Pogledajte ko su potencijalni protivnici fudbalera Srbije

Fudbal -

U sredu, 24. januara, u Lozani biće održan prvi žreb za novo takmičenje reprezentacija koje će nositi naziv Liga nacija.

Liga nacija je takmičenje reprezentacija koje od ove godine prvi put pokreće UEFA i koje će se, ukoliko se pokaže kao kvalitetno, održavati narednih nekoliko godina.

U Ligi koja će startovati u septembru 2018. godine učestvovaće čak 55 reprezentacija sa starog kontinenta.

Sve selekcije će biti podeljene u četiri lige - A, B, C, D a reprezentcacija Srbije, bez obzira na plasman na Svetsko prvenstvo u Rusiji, će biti u trećoj po rangu (C).

Osim Srbije u Ligi C će nastupati i selekcije: Mađarske, Rumunije, Škotske, Slovenije, Grčke, Albanije, Norveške, Crne Gore, Izraela, Bugarske, Finske, Kipra, Estonije i Litvanije.

Pre sutrašnjeg žreba, reprezentacije su najpre raspoređene u šešire po sledećem redosledu:

U prvom šeširu su Mađarska, Rumunija, Škotska i Slovenija. U drugom - Grčka, Srbija, Albanija i Norveška. U trećem Crna Gora, Izrael, Bugarska i Finska, a u četvrtom Kipar, Estonija i Litvanija.

Imaćemo dakle, jednu grupu sa tri reprezentacije i tri grupe sa po četiri. Zbog klimatskih uslova u jednoj grupi mogu da se najviše dve selekcije sa spiska na kome su Norveška, Finska, Estonija i Litvanija. Poslednjeplasirane ekipe 2020. sele se u Ligu D, a pobednici grupa će biti u Ligi B. Pobednici grupa koji kroz kvalifikacije ne obezbede mesto na Evropskom prvnstvu igraće plej of u martu 2020. i jedan od njih će obezbediti mesto na šampionatu Evrope.

Ono što je nama najbitinije jesu potencijalni protivnici u ovom takmičenju. S' obzirom na činjenicu da smo u šeširu sa Grčkom, Albanijom i Norveškom, sa njima se ne možemo sastati u sklopu Lige.

Selekcije sa kojima možemo od septembra ukrstiti koplja jesu: Mađarska, Rumunija, Škotska i Slovenija, Crna Gora, Izrael, Bugarska i Finska kao i Kipar, Estonija i Litvanija.

Voljom žreba u Lozani biće određeni naši protivnici, a nema sumnje da će ovo takmičenje biti dobar način da se održi forma nakon Svetskog prvenstva u Rusiji.

Kurir sport

Foto: Nebojša Mandić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV SPORT ZVEZDA SA PUNIM STADIONOM PROTIV CSKA?! Ruski navijači preuzeli krivicu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track