USPEŠNA PRVA PROVERA: Zvezda srušila litvanski Stumbras!
Foto: FK Crvena Zvezda

pRVI TRIJUMF U TURSKOJ

USPEŠNA PRVA PROVERA: Zvezda srušila litvanski Stumbras!

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde u prvoj pripremnoj utakmici u Turskoj pobedili su litvanski Stumbras s rezultatom 3:1 (1:0).

Strelci za crveno-bele bili su Milijaš, Pešić i Pavkov, dok je gol za Litvanci dao Vilela iz penala. Najbolji igrač utakmice bio je Nemanja Radonjić, dok je Aleksandar Pešić u prvom delu promašio jedanaesterac.

Bila je to čvrsta utakmica, gde Litvanci nimalo nisu respektovali protivnika. Imali su dosta Brazilaca i igrača iz Afrike na probi koji su hteli da se dokažu. Zvezda je počela u formaciji 4-1-4-1. Posle odlične akcije Pešića i Milića, Radonjić petom za Milijaša, koji pogađa mrežu za 1:0 u 37.minutu. Litvanac Sadauskas igrao je rukom, a Pešić promašio penal u 41.minutu.

Briljirao je Radonjić, driblao, ostavljao lopte petom, dok mu je Donald vikao "bravo Radinjo". Upravo je Radonjić u 51.minutu promešao odbranu Litvanaca, naređao tri igrača, a potom uposlio Pešića kojem nije bilo teško da pogodi praznu mrežu.

Vujadin Savić napravio je penal, a Brazilac Vilela bio je precizan u 65.minutu. Pavkov u 86.minutu postiže gol na centaršut Stojkovića. Kad je ulazio, trener Milojević mu rekao, idi daj gol, što se i desilo.

U drugom delu šansu su dobili Račić, Luka i Ivan Ilić, Pavkov

Aleksandar Pešić posle utakmice je izjavio:

- Bilo je dosta grube igre, ali važno je da smo pobedili. Bitno je da se pobeđuje i da smo dobro istrčali. Uvek mi znači da dajem golove. Promašio sam penal, valjda tako neće biti u prvenstvu.

Aleksandar Radonić, foto: Crvena zvezda

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO! Kanga još nije prodat, a kad‘ će ne znamo!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track