(VIDEO) POTROŠILI 300 MILIONA I NE NAMERAVAJU DA STANU: Rekordan transfer Mančester sitija! I to nije sve
Foto: Reuters

ne može im niko ništa

(VIDEO) POTROŠILI 300 MILIONA I NE NAMERAVAJU DA STANU: Rekordan transfer Mančester sitija! I to nije sve

Fudbal -

Fudbalski klub Mančester Siti doveo je prvo pojačanje u ovom prelaznom roku. U pitanju je Francuz Emerik Laport.

Laport je u redove ''građana'' prešao iz španskog Atletik Bilbaa, kluba iz oblasti Baskija.

Vrednost transfera je frapantnih 70 miliona evra, kojim je Siti oborio klupski rekord.

Rekord je do sad držao Kevin de Brujne, čija je "težina" transfera bila 65 miliona evra.

Lider Premijer lige aktivirao je otkupnu klauzulu od 65 miliona, plus pet miliona na ime razvoja igrača, što je za pet miliona više od cene Kevina De Brujnea iz Volfsburga.

"Španska liga (LFP) izdala je sertifikat prema kojem su ispunjeni svi uslovi za odlazak Laporta. Igrač je izrazio želju da pređe u drugi klub, a i iznos transfera je uplaćen. Atletik se zahvaljuje na svemu što je uradio za klub", navodi se na sajtu španskog prvoligaša.

"Presrećan sam što sam došao u Mančester siti. Ovo je klub sa najvećim ambicijama, prezadovoljan sam što ću konačno moći da sarađujem sa Pepom Gvardiolom i što ćemo se boriti za trofeje", rekao je Laport.

Ovaj 23- godišnjak je dugo godina u nazad bio velika želja Pepa Gvardiole, a konačno mu se ta želja i ostvarila.

Nakon što je zvanično objavljen transfer, u javnosti se ponovo podigla prašina povodom transfer politike kluba sa ''Etihada''.

Naime, nakon Mendija, za koga su prošle sezone izdvojili rekordnu sumu novca za jednog defanzivca, sada je ponovo oboren rekord i ponovo je u pitanju defanzivac, što je moglo bi se zaključiti malo previše za jednu odbranu i ekipu koja uglavnom igra u formaciji sa tri odbrambena igrača.

Povodom ovih spekulacija obratio se i trener Sitija, Pep Gvardiola:

"Mi smo potrošili 300 miliona evra na šest igrača, a neki klubovi su za taj novac doveli dva fudbalera. Kritike su mi jasne, veliki je to novac. No dobri igrači danas koštaju jako puno. S druge strane, raskinuli smo ugovore sa čak sedmoricom igrača starijih od 30 godina i morali smo dovesti nove jer smo ostali bez pet odbrambenih igrača. Svi ovi transferi su bili nužni. Na leto ćemo možda kupiti jednog ili dva igrača i to je to. Ovo je bio dugoročni plan i, ako klub tako odluči, više ne moramo godišnje trošiti više od 100 miliona evra", rekao je za špansku Marku.

Takođe, na pitanje o novom pojačanju, Španac je dodao:

"On je fantastičan fudbaler, videćete. Jako mlad je počeo igrati u Primeri, fizički je dominantan, jak na lopti i biće veliko pojačanje. Kompani je stalno povređen, Stouns takođe, a i Mangala je imao problema. Tako da smo morali nešto napraviti i drago mi je da nam je klub omogućio takvog igrača", završio je Guardiola.

Ono što je najzanimljivije u celoj priči jeste, što se već nekoliko dana spekuliše kako će Rijad Marez, u narednih nekoliko sati potpisati za lidera Premijer lige.

Da li će sve to ostati samo na nagađanjima ili je još jedna transfer bomba u pitanju, videćemo.

Kurir sport

Foto: Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track