TREĆI TEST NA PRIPREMAMA

(KURIR TV) REMI PROTIV RUSA! Zvezda odigrala nerešeno sa Amkarom, Rodić strelac

Fudbal -

NOVINAR KURIRA U ANTALIJI- Aleksandar Radonić

Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su pravu takmičarsku utakmicu protiv ruskog Amkara na pripremama u Turskoj. Bilo je nerešeno 1:1(1:1), a golove su postigli Milan Rodić i Filip Budkovski.

Bila je to treća utakmica crveno-belih na pripremama i prvi remi. Osećalo se mnogo odsustvo Kange koji je otišao u Prag da potpiše ugovor sa Spartom i Boaćija koji čeka transfer.

Ozbiljna provera za crveno-bele koja je poslužila treneru Milojeviću da vidi šta trenutno ima na raspolaganju. Rusi su imali inicijativu većim delom prvih 45 minuta. Solidnu priliku promašio je Donald. Potom kontra Pešića i Bena, ali je novajlija sa Komorskih ostrva bio izblokiran. Posle kornera u 30.minutu Rodić pogađa mrežu Rusa, nakon što mu je Donald lepo odložio loptu. Amkar brzo dolazi do izjednačenja, u 33.minutu nakon što je Komolov po desnoj strani nanizao nekoliko igrača Zvezde i poslao Budkovskom loptu koji je samo potvrdio siguran gol. Rusi su do kraja prvog dela imali inicijativu, ali je Borjan blistao na golu.

Drugih 45 minuta se vodila velika borba na sredini terena, bilo je oštrih, ali ne i pogibeljnih startova, tako da je utakmica ličila na pravu prvenstvenu. Zvezda je šansu tražila iz kontri, preko Radonjića koji je u nekoliko navrata na muke stavljao odbranu Ankara. Zvezda je bila opasna i iz prekida, ali Savić i Pešić nisu imali dovoljno koncentracije da savladaju protivničkog golmana.

C.zvezda (4-1-4-1): Borjan - Stojković, Savić, Le Talek, Rodić - Jovičić - Ben, Donald, Krstičić (od 87. I. Ilić), Radonjić (od 87. Nikolić) - Pešić ( od 85. Joveljić).

Amkar (3-5-2): Nigmatulin - Idovu, Belorukov, Sivakov - Miljković, Gol (od 46. Ezatolaki), Ogude, Komolov, Zanev - Bodul (Forbs), Bukovski (Prokofjev).

"Opet su nas tukli. Imali smo dobrih i loših momenata. Kanga je kreativan igrač, ali dobro nema ga, igrače i drugačije. Bilo je problema u komunikaciji, biće to bolje kako vreme bude prolazilo", rekao je Donald posle meča.

kurir.rs / kurir sport

foto: kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track