KUTINJO ZVEZDA PRELAZNOG ROKA: Širom Evrope se i ove zime fino pazarilo
Foto: EPA

KRAJ TRANSFERA

KUTINJO ZVEZDA PRELAZNOG ROKA: Širom Evrope se i ove zime fino pazarilo

Fudbal -

Brazilac za 160 miliona evra prešao iz Liverpula u Barselonu, što je drugi najveći transfer u istoriji fudbala, odmah iza Nejmara, koji je prošlog leta pojačao PSŽ za 222 miliona evra

Čim su se kazaljke na satu poklopile u ponoć, u najjačim evropskim ligama, ali i mnogim drugim, zvanično je završen zimski prelazi rok.

Najveći transfer ostvarila je Barselona, koja je za 160 miliona evra dovela Filipa Kutinja iz Liverpula. Transfer Brazilca tako je postao drugi najveći u istoriji fudbala, posle Nejmara, koji je prošlog leta za neverovatna 222 miliona evra prešao iz Barselone u PSŽ.

Klubovi iz Premijer lige su, generalno, potrošili najviše novca, baš kao i prethodnih godina. Pored Kutinja, veliki bum napravili su još Virdžil van Dajk, Aleksis Sančes, Pjer Emerik Obamejang, Emerik Laport, Olivje Žiru...

foto: Filip Plavčić

Dobro za Srbiju

MITAR SE VRATIO U ANDERLEHT, MARKOVIĆ PREŠAO U SVONSI!

I srpski fudbaleri bili su u žiži poslednjeg dana prelaznog roka u najjačim ligama. Aleksandar Mitrović definitivno je napustio Njukasl i vratio se u Anderleht, dok je Lazar Marković iz Liverpula prešao u Svonsi. Ovo su dobre vesti za selektora Srbije Mladena Krstajića, koji će pred Svetsko prvenstvo konačno imati više igrača na terenu, a manje onih na klupi ili tribinama.

foto: Dado Đilas

TOP 7 TRANSFERA OVE ZIME

FILIP KUTINJO - 160 MILIONA € - IZ LIVERPULA U BARSELONU

Brazilac je, kako sam kaže, ostvario dečački san da zaigra za Katalonce. Još letos je trebalo da bude završen taj transfer, ali do toga nije tada došlo, ali zato jeste ovog prelaznog roka. Brazilac igra na sredini terena, ali je dosta aktivan i u napadu.

VIRDŽIL VAN DAJK - 75 MILIONA € - IZ SAUTEMPTONA U LIVERPUL

Želja menadžera Jirgena Klopa je već duže vreme da angažuje Van Dajka, koji se smatra jednim od najboljih defanzivaca u Premijer ligi. Nemac nije uspeo da ga dovede prošlog leta, ali je do transfera došlo u ovom prelaznom roku. Ima odličan pregled igre, dobro skače, čak mu nije strano da se aktivira i u napadu.

DIJEGO KOSTA - 66 MILIONA € - IZ ČELSIJA U ATLETIKO

Kosta je već duže vreme nezadovoljan statusom u Čelsiju i po svaku cenu je želeo da se vrati u Atletiko iz Madrida. Nije bio u dobrim odnosima s menadžerom „plavaca“ Antoniom Konteom, zbog čega je insistirao da promeni sredinu. Reč je o igrači koji ima izuzetan osećaj za gol.

EMERIK LAPORT - 65 MILIONA € - IZ BILBAOA U MANČESTER SITI

Odličan defanzivac, za čije se dovođenje najviše angažovao menadžer Sitija Pep Gvardiola, koji je po svaku cenu želeo da dovede talentovanog igrača. Na njemu je Katalonac insistirao još 2016. godine, ali je tada klub iz Baskije odbio ponudu od 50 miliona evra.

PJER EMERIK OBAMEJANG - 60 MILIONA € - IZ DORTMUNDA U ARSENAL

Jedan od najboljih napadača Evrope definitivno je završio s klubom iz Londona. Menadžer „tobdžija“ Arsen Venger ipak nije uspeo da dovede Gabonca. Reč je o fantastičnom napadaču, za kojeg su bili zainteresovani i drugi veliki klubovi.

ALEKSIS SANČES - 40 MILIONA € - IZ ARSENALA U MANČESTER JUNAJTED

Odlični čileanski napadač koji je veće duže vreme insistirao da napusti Arsenal po svaku cenu. Najuporniji je bio Mančester junajted, koji je poslao konkretnu ponudu za Sančesa. Fudbaler poseduje odlične atletske sposobnosti, fenomenalan je na lopti i u svakom timu u kojem je igrao bio je najbolji strelac.

OLIVJE ŽIRU - 20 miliona € - IZ ARSENALA U ČELSI

Poslednjih godina bio je jedan od ključnih igrača Arsenala, ali od početka sezone nije bio starter u ekipi, čime nije bio zadovoljan. Dolaskom Obamejanga, njegov status je još više pogoršan, zbog čega je odlučio da pređe u Čelsi i pokuša da se izbori za mesto u napadu „plavaca“.

Kurir / Milan Nastić

Foto: Filip Plavčić, Dado Đilas, EPA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Zvezda ima tri problema a Partizan dva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track