VEČITI SE POJAČALI U OLIMPIJAKOSU: Saša Zdjelar pojačao je crno-bele, a Fardu Ben crveno-bele
Foto: FK Partizan

ZIMSKA PIJACA

VEČITI SE POJAČALI U OLIMPIJAKOSU: Saša Zdjelar pojačao je crno-bele, a Fardu Ben crveno-bele

Fudbal -

FARDU Ben i Saša Zdjelar najzvučnija su imena na spisku novajlija beogradskih rivala, obojica došla iz atinskog kluba

Crvena zvezda i Partizan su, stiče se utisak, nikad skromnije obavili zimski prelazni rok. Ipak, kao retko kad, oba kluba su najveća pojačanja dovela iz istog kluba - Olimpijakosa.

foto: EPA

Saša Zdjelar pojačao je crno-bele, a Fardu Ben crveno-bele.

Reprezentativac Komorskih Ostrva već je debitovao za Zvezdu, i to sa dva gola na pripremama u Antaliji, a podsećanja radi, dao je golove i Partizanu u kvalifikacijama za Ligu šampiona na početku sezone. Zlatnog „orlića“ tek očekuje debi u Partizanovom dresu.

- Dolazak u Partizan nam znači sve! Bio sam u Olimpijakosu i gledao sam svaku utakmicu crno-belih. Svađao sam se sa saigračima zbog Partizana. Pre dve godine sam sve što sam mogao dao da dođem u Humsku, ali nisam uspeo. Sada sam konačno tu - poručio je Zdjelar i dodao:

- Hteo bih da zahvalim klubu koji je uradio sve da bi me doveo. Došao sam u klub za koji navijam odmalena. Ispunio mi se san da igram na terenu na kojem sam u avgustu prošle godine eliminisao Partizan. Bilo mi je žao, ali nadam se da ćemo za nekoliko meseci imati prilike da se revanširamo i pokažemo im ko je gazda - rekao je Zdjelar.

Pored dolazaka, bilo je i odlazaka, a poslednji u nizu otišao je Gejlor Kanga. Zvezdin Gabonac pojačao je Spartu iz Praga, a crveno-belima će od tog transfera pripasti milion evra. Partizanov Brazilac Everton otišao je u italijanski SPAL za 600.000 evra.

Kurir / E.K.

Foto: EPA, FK Partizan

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Zvezda ima tri problema a Partizan dva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track