(VIDEO) BANE IVANOVIĆ ISKRENO O REPREZENTACIJI: Kapiten Orlova se zahvaljuje Muslinu, a evo šta misli o šansama na Mundijalu sa Krstajićem
Foto: Dado Đilas

VERUJE DA ZVEZDA MOŽE DA PROĐE CSKA

(VIDEO) BANE IVANOVIĆ ISKRENO O REPREZENTACIJI: Kapiten Orlova se zahvaljuje Muslinu, a evo šta misli o šansama na Mundijalu sa Krstajićem

Fudbal -

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije i igrač Zenita Branislav Ivanović izjavio je da bivši selektor "orlova" Slavoljub Muslin ima najveću zaslugu za plasman na SP u Rusiji.

Opet, Ivanović smatra da Srbija sa novim selektorom Mladenom Krstajićem, uprkos velikom pritisku javnosti, može da napravi dobar rezultat na Mundijalu.

Na konstataciju Kurira da je Srbija sa jednim selektorom otišla na SP, dok će sa drugim igrati na mundijalu Ivanović kaže:

- Najvažniji period promena oko selektora je vreme. Mislim da ćemo ga imati dovoljno da se uigramo, vidimo šta novi trener zahteva od nas i da uradimo sve da to funkcioniše kako treba. U fudbalu je normalno da se treneri menjaju. Moramo da gledamo napred. Opet, kažem, što se tiče kvalifikacija, velike, možda i najveće zasluge ima Slavoljub Muslin. Ali, u ovom trenutku mi moramo da gledamo da na najbolji mogući način opravdamo očekivanja u Rusiji.

foto: Dado Đilas

Srbija je u grupi sa Brazilom, Švajcarskom i Kostarikom, mesta za prolaz ima samo za dve selekcije.

- Što se tiče nas kao ekipe imamo veliko opterećenje na leđima. To moramo da istrpimo i iznesemo. Grupa je ozbiljna, Brazil je korak ispred svih, ali i oni će izgubiti negde bodove. Kostarika, Švajcarska i mi imamo pođednake šanse. Mnogo zavisi od prve utakmice, ona je odskočna daska, to je nešto što je najbitnije za razvoj daljeg toka takmičenja.

Ivanović veruje da reprezentacija neće razočarati naciju.

- Ima kod nas dosta pritiska i opterećenja, zato mi kao ekipa moramo da budemo spremni na sve moguće rezultate u svakoj utakmici. Treba biti jak, ostati zajedno od početka do kraja. Idemo na SP da pokažemo da znamo da igramo fudbal, onaj koji smo pokazali u kvalifikacijama. Isto tako možemo da se unapredimo i sebe opustimo, da na najbolji mogući način predstavimo srpski fudbal.

Bane Ivanović već nekoliko meseci živi u Sankt Peterburgu i osetio je bliskost Rusa prema Srbima.

- Svi mi ćemo se osećati lepo u Rusiji, kao da se igra kod nas u Srbiji. I što se tiče navijača i organizacije. Mentalitetom su nam dosta slični, biće uživanje za sve naše ljude koji dođu u Rusiju - objasnio je Ivanović.

CSKA se može proći

Branislav Ivanović nije igrao za Zenit protiv Crvene zvezde (1:0) u Turskoj. Veruje da crveno-beli mogu proći CSKA u 1/16 finala Lige Evrope.

- Crvena zvezda ima šanse protiv CSKA! Oni igraju drugačije od Zenita, sa tri igrača pozadi, jako su dobri. Igraju tvrdi, dosta godina su zajedno, sad su doveli i napadača. Zvezdi neće biti lako, mada crveno-beli imaju svoje šanse, ako budu bili agresivni. CSKA je opasniji kada igra na strani nego kod kuće - savetuje Ivanović.

Krstičić i Radonjić odskaču Bane Ivanović dobro je upoznat sa kvalitetima crveno-belih. - Momke iz Zvezde znam, pratim ih. Igraju timski dobro, na kontranapade. U veznom redu mi se sviđa Krstičić i mali Radonjić koji igra na momente. Mislim da on može mnogo više. Kod Zvezde mi najviše upada u oči dobra organizacija i čvrsta odbrana - analizirao je Ivanović.

Sankt Peterburg je čaroban Bane Ivanović je nekoliko proteklih godina živeo u Londonu, a danas je stanovnik jednog od najlepših gradova na planeti, Sankt Peterburgu. - Nemam mnogo slobodnog vremena. Grad je čaroban! Kao muzej na otvorenom - istakao je Ivanović, koji bi pričao još sa srpskim novinarima, ali je autobus sa igračima Zenita morao da krene u hotel.

Aleksandar Radonić

Foto: Dado Đilas

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Ovo su dve Đukićeve najveće dileme. Gde su navijači?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track