VUČELIĆ: U Srbiji se nameštaju utakmice! Teško će Partizan do titule! Ne trpajte nas u isti koš sa Zvezdom jer nismo isti
Foto: Marina Lopičić

Žestoke optužbe prvog čoveka crno-belih

VUČELIĆ: U Srbiji se nameštaju utakmice! Teško će Partizan do titule! Ne trpajte nas u isti koš sa Zvezdom jer nismo isti

Fudbal -

Predsednik Partizana Milorad Vučelić javno je rekao da se u srpskom fudbalu nameštaju rezultati!

Prvi čovek crno-belih je u razgovoru sa predstavnicima srpskih medija tokom priprema na Kipru otvoreno govorio o neregularnostima i nedvosmisleno poručio: "Ima nameštanja, naravno da ima".

"Ne moram da znam ja da li ima nameštanja, vi (novinari) morate da znate. Znam, pitaće vas da dokažete tvrdnje. Nije novinar tu da dokazuje, ali ako vidite ko se i na koji način povlači u igri, s kojim timom izlazi na utakmicu... Ustalom, znate kako će da se završi 50 odsto utakmica, naročito u drugom delu sezone".

Vučelić je istakao da će Partizan teško osvojiti titulu, imajući u obzir sve okolnosti.

"Teško će Partizan do titule, imajući sve elemente u vidu. Kad kažem elemente, ne mislim na sastav ekipe i najvećeg trenera u Srbiji, već na ono što kod nas čini ambijent i igru. Bilo bi čak i bez toga teško, Crvena zvezde ima mnogo bolji tim nego prošle godine".

Predsednik Partizana je govorio i o narušenim odnosima sa Crvenom zvezdom, uz konstataciju da večiti rival prednjači u tome.

"Prinuđeni smo da reagujemo tek na svako treće ili peto saopštenje s druge strane Topčiderskog brda. Oni su počeli da komentarišu naše utakmice. Rivalitet između večitih je žila kucavica srpskog fudbala, ali ta vrsta ponašanja je ispod nivoa, izaziva našu nevoljnu reakciju. Pomalo je licemerno da se nalazimo na ručkovima, sastančimo, pričamo jedni drugima "gde si, brate", ljubimo se, a onda kao posledicu imamo zaraćene odnose i razbijene glave. U tome prednjači Crvena zvezda. Sedimo u kancelariji predsednika Borca posle utakmice u kojoj smo slavili 2:1. Čestita mi čovek, pijemo sok, kafu, čekamo da se igrači spreme da krenemo za Beograd. Ulazim u kola, kad čitam da je uprava Borca izdala saopštenje odmah posle saopštenja Crvene zvezde. Sve je jasno. Zato molim novinare da nas ne trpaju u isti koš, ne kvalifikuju naš odnos "rat saopštenjima", jer su oni imali pet, mi samo jedno. Nismo isti!"

Kurir sport/Mozzart sport, Sportski žurnal

Foto: Marina Lopičić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Da li su Olimpijske igre sportski ili politički događaj?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track