BINIĆ UDARIO PO PREDSEDNIKU PARTIZANA: Milorad Vučelić je politički postavljen
Foto: Dragan Kadić

Kritikuje

BINIĆ UDARIO PO PREDSEDNIKU PARTIZANA: Milorad Vučelić je politički postavljen

Fudbal -

Ne stišavaju se strasti posle utakmice u Lučanima i saopštenja Zvezde u kojem se slažu sa navodima prvog čoveka crno-belih da je Superliga namešten

Član Izvršnog odbora FSS zadužen za regularnost takmičenja Dragiša Binić tvrdi da Partizan i Crvena zvezda saopštenjima i izjavama o regularnosti Superlige štete ugledu domaćeg fudbala u Evropi.

Milorad Vučelić
Milorad Vučelićfoto: Dragan Kadić

Vrh FSS održao je juče nekoliko sastanaka, a glavna tema bili su intervju Milorada Vučelića, predsednika FK Partizan, o tome da je srpska liga nameštena, i regularnost utakmice između Mladost iz Lučana i crno-belih. Naravno, na tapetu je bila i Crvena zvezda zbog saopštenja.

Dolivanje ulja na vatru

Pravila igre postoje. Za sve što je neosnovano i sve što remeti ugled našeg fudbala neko će snositi konsekvence - rekao je Dragiša Binić za Kurir i dodao:

foto: FK Partizan

- Gledao sam utakmicu... Sad, šta mene čudi... Ovde se ne žale Lučani, već treće lice. Mada je nekorektna izjava trenera Lučana, dolivanje ulja na vatru. Da li je neko pitao kako je Partizan primio gol od ovih u Evropi. Da li je neko tada reagovao? Čist ofsajd je bio. Jesu li pisana saopštenja posle te utakmice? Pošto to vole da rade, izvolite, što ne pišu u Evropu, u UEFA. Kome da pišu? To ne važi tamo.

Zamajavaju narod

Binić smatra da su čelnici večitih nedorasli funkcijama.

- Da li bi novinari preneli stav predsednika Bačke, kao što je prenet Vučelin stav? Vučela i Terza su slučajno tu. Onaj iz Bačke Palanke je 30 godina u fudbalu, nikada dinara nije uzeo, stalno je davao, a ovaj je došao politički i tu ga je neko postavio. I sada se krije iza imena kluba koji je naš brend. I novinari, umesto da ga sankcionišu, pišu o njegovim glupim izjavama. Šta je tamo? Dugovanja 20 miliona, dugovanja 50-60 miliona... Po pravilima, ne bi mogli da igraju u normalnoj zemlji. Njihove dnevnopolitičke izjave. Dr*aju celu zemlju ovde. Zamajavaju narod da se navijači biju na ulicama. Treba nečije dete da izgubi glavu zbog ludaka. Eto - zaključio je Binić.

Antireklama

EVROPA SVE VIDI I ČUJE

Dragiša Binić smatra da najbolji srpski klubovi neodmerenim izjava i saopštenjima sebi prave štetu.

Čuo, video, rekao mu neko... Oni ovakvim izjavama sebe upropaštavaju, seku grane na kojima sede. To ljudi na Zapadu čitaju. Partizan je možda u prvih pet kada je prodaja mladih igrača u pitanju. I onda kad to neko tamo vidi, kaže tamo se sve namešta... Kad predsednik kluba tako nešto izjavi... Da li ste videli da neki predsednik kluba u Evropi tako govori o svom prvenstvu?

Sve po pravilniku

PRIJAVA U PROCEDURI

Dragiša Binić tvrdi da je pre deset dana podneo prijavu protiv Milorada Vučelića, predsednika Partizana, zbog intervjua u kojem tvrdi da je Superliga nameštena:

- Reagovao sam! Ide sve normalno, komisija je zasedala. Kad bude sve završeno, uradiće sve po pravilima. Nije problem kazniti Crvenu zvezdu, Partizan ili pojedinca... Mi posle deset godina igramo u Evropi, nešto u našem fudbalu se pozitivno dešava posle dužeg vremena. I mi sada treba da pričamo o dnevnopolitičkim projektima pojedinaca iz Zvezde i Partizana?

(Aleksandar Radonić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja