FRANCUZ I PORTUGALAC OPASNO ZARATILI: Matić igra pored nesrećnog Pogbe
Foto: Profimedia, Reuters

PRED PUCANJEM

FRANCUZ I PORTUGALAC OPASNO ZARATILI: Matić igra pored nesrećnog Pogbe

Fudbal -

Najskuplje pojačanje Junajteda nije zadovoljan ulogom u timu i zahtevima u odbrani koje mu postavlja Žoze Murinjo, pa je veliko pitanje da li će večeras (20.45) biti u timu protiv Sevilje

U predvečerje duela osmine finala Lige šampiona sa Seviljom (20.45, RTS 1) na Sančez Pishuanu, francuski mediji otkrili su da je puklo na relaciji Pol Pogba - Žoze Murinjo, čime je na videlo dana izašla i dobro čuvana tajna loših partija najskuplje plaćenog pojačanja Mančester junajteda. Pogba je, prema pisanju Francuza, nezadovoljan ulogom u timu, posebno zahtevima u defanzivnoj fazi igre, a Murinjo nije srećan zbog toga kako igrač izvršava zadatke i načina na koji ih prihvata.

Kompletna Roma

KOLAROV SE VRAĆA NA TEREN

Aleksandar Kolarov se vraća u tim Rome za večerašnji meč (20.45) sa Šahtjorom u Harkovu. Iskusni levi bek nije igrao u pobedi njegove ekipe u gostima protiv Udinezea zbog odluke trenera Euzebija di Frančeska da ga zbog preteranih napora u ovoj sezoni odmori za susret sa ukrajinskim šampionom. Kolarov je propustio samo dve utakmice u Seriji A, dok je u Ligi šampiona na svih šest mečeva bio od prvog do poslednjeg minuta na terenu.

foto: Reuters

Sukob je do pre dve nedelje tinjao, da bi u desetak dana došlo do eskalacije nakon mečeva sa Totenhemom i Njukaslom, koje su „crveni đavoli“ gubili, a Pogba je teren napuštao posle samo sat vremena igre. Naročito je bio važan duel na terenu „svrakama“, sa kojeg je izveden odmah nakon vođstva domaćina, ustupivši mesto vremešnom i ništa ofanzivnijem Majklu Keriku. Ovim potezom Murinjo je prstom pokazao na krivca, pa Pogbe nije bilo već na kup meču sa Hadersfildom pod izgovorom da je prehlađen.

Naravno, iluzorno bi bilo očekivati da trenutna netrpeljivost Murinja prema 105 miliona evra plaćenom pojačanju iz Juventusa preraste u veći skandal, tako da Portugalac odmah seče ovu priču.

- Velika laž! Pogba u ovom trenutku ne igra dobro, ali timu je potreban u najboljoj formi - rekao je Murinjo.

Izvori engleskih medija tvrde da će Murinjo u leto pokušati da dovede Tonija Krosa iz Real Madrida. Prema njegovim zamislima, Nemac će zauzeti mesto u veznom redu zajedno sa Nemanjom Matićem i Pogbom, što će Srbinu znatno rasteretiti u obavljanju ofanzivnih poslova.

Srbina očekuje težak posao

VAŽNO DA SE NE PRIMI GOL

Nemanja Matić nije od onih „crvenih đavola“ koji očekuju lak posao sa Seviljom u osmini finala Lige šampiona.

- Oni imaju nekoliko igrača koji su igrali u Premijer ligi i sigurno su podigli kvalitet ekipe. Imamo i mi svoje kvalitete. Biće veoma važno da ne primimo gol. Očekujem težak meč, u kojem ćemo morati da odigramo najbolje što možemo da bismo ih pobedili - kaže Matić.

Kurir / Dejan Petković

Foto: Profimedia, Reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Partizan protiv Viktorije jači i na terenu i na tribinama

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track