ZA PEPA NIJE BILO VINA, SAMO ČAJ: Vigan izbacio Mančester siti iz FA kupa
Foto: Profimedia

SENZACIJA

ZA PEPA NIJE BILO VINA, SAMO ČAJ: Vigan izbacio Mančester siti iz FA kupa

Fudbal -

Kada je Bristol jesenas isprašio Mančester junajted iz Liga kupa, glavna priča je napravljena oko nepopijene flaše vina od 450 funti, koju je trener domaćih Li Džonson pripremio za razgovor s kolegom Žozeom Murinjom.

Mnogi su pomislili da slična priča prati i senzacionalnu eliminaciju Mančester sitija u FA kupu od Vigana, ali pogrešili su, jer menadžer trećeligaša Pol Kuk gaji drugačije navike.

- Od igračkih dana pijem samo čaj. Poštujem Pepa Gvardiolu, ali u mom kabinetu se neće menjati piće zbog drugih trenera. Bio je Dejvid Mojes i doneo nam flašu vina od, mislim, 12 funti iz najbliže prodavnice. Ukazali smo mu najveće poštovanje, kao i svim drugim kolegama, ali mi nismo tu da bismo im bili drugari, pa ni Pepu. Nije nam stalo da nas lupaju po leđima i da nam požele srećan nastavak sezone nakon što nas eliminišu. Idemo na svaki meč da ga dobijemo - rekao je Kuk.

Poslednji zvižduk sudije označio je početak velikog slavlja navijača Vigana, koje se završilo utrčavanjem mase na teren. U stvorenom metežu jedan od slavljenika je pljunuo Kuna Agvera, pa je nastala tuča na sredini terena koja je mogla da dovede do incidenta neslućenih razmera. Ipak, ratoborni Argentinac nekako se uz pomoć saigrača povukao u svlačionicu, tako da je izbegnut linč.

Kurir / D. P.

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track