KURIR SAZNAJE: Zvezdi od generalnog sponzora 4.000.000 evra godišnje!
Foto: Kurir Sport/Aleksandar Radonić

PRODUŽEN UGOVOR

KURIR SAZNAJE: Zvezdi od generalnog sponzora 4.000.000 evra godišnje!

Fudbal -

Fudbalski klub Crvena zvezda i ruska naftna kompanija "Gasprom njeft" produžili su ugovor do 2020. godine, a kako Kurir saznaje, crveno-beli će od ovog ugovora inkasirati 4.000.000 evra godišnje.

Nakon svečanog otvaranja kupole Hrama Svetog Save, na kojoj je izradu mozaika takode finansirao ruski gigant, održan je sastanak rukovodstva "Gasprom njeft"-a i Zvezde na kome ozvaničen nastavak saradnje i onoga što je najavio generalni direktor ruske kompanije Aleksandar Djukov prošlog oktobra prilikom posete crveno-belima.

Ugovor su potpisali predsednik FK Crvena zvezda Svetozar Mijailović i Djukov, uz prisustvo generalnog direktora Naftne industrije Srbije Kirila Tjurdenjeva, generalnog direktora Zvezde Zvezdana Terzića i ministra energetike u Vladi Republike Srbije Aleksandra Antića.

"Mi podržavamo klub već mnogo godina, a takode aktivno doprinosimo vaspitanju mladih talenata za srpski fudbal. Crvena zvezda daje odlične sportske rezultate, kako u nacionalnom prvenstvu, tako i na evropskoj sceni. Sklapanje novog sporazuma je sasvim logičan nastavak naše saradnje sa Crvenom zvezdom", rekao je Djukov, a prenosi zvaničan sajt srpskog vicešampiona.

Predsednik Crvene zvezde Svetozar Mijailović zahvalio se kompaniji "Gasprom njeft", generalnom sponzoru kluba, na novom ukazanom poverenju.

"Iza nas je osam godina uspešnog rada, a sada smo obezbedili i punih 10 godina saradnje. Kompanija "Gasprom njeft" je bila zajedno sa klubom u za njega najteža vremena i sada je sa nama, kada se u punom sjaju vraćamo na evropsku arenu. Verujem da će naša saradnja, kao i ranije, jačati iz godine u godinu i nastavćemo zajedno da radimo na realizaciji mnogobrojnih projekata na obostranu korist. Ovo je odlična vest ne samo za našu višemilionsku armiju navijača, već i za srpski sport u celini", izjavio je Mijailović.

Kako Kurir saznaje, Crvena zvezda će od ovog ugovora zarađivati 4.000.000 evra godišnje.

Tanjug

Foto: Kurir Sport/Aleksandar Radonić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Evo šta Zvezdaši traže posle poraza u Moskvi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track