BAMBI NEMA DILEMU: Tošić objasnio po čemu Partizan i Zvezda zaostaju za Viktorijom i CSKA
Foto: Reuters

REALNO

BAMBI NEMA DILEMU: Tošić objasnio po čemu Partizan i Zvezda zaostaju za Viktorijom i CSKA

Fudbal -

Fudbaler Partizana Zoran Tošić rekao je da je njegovoj ekipi najteže posle današnje eliminacije iz Lige Evropa, ali da će naredne sezone biti još takvih utakmica.

"Veliko razočaranje... Veoma sam razočaran, kao i cela ekipa. Protivnik kao što je Plzenj je bio prolazan i morali smo da uradimo još nešto da prodjemo. Nikome nije teže nego nama, to je sigrno", rekao je Tošić novinarima u Plzenju.

Partizan je u četvrtak eliminisan u šesnaestini finala Lige Evropa, porazom ukupnim rezultatom 3:1 od Viktorije Plzenj.

Prva utakmica u Beogradu završena je 1:1, a Viktorija je u Plzenju pobedila sa 2:0.

Tošić je kazao da ekipa nije želela od samog početka da srlja u napad jer je samo jedan gol vodio dalje.

"Jednostavno, nismo želeli da rizikujemo 200 odsto od prvog momenta jer nas je jedan gol vodio dalje. Tražili smo ga, ali nažalost greškom smo ih pustili da povedu i posle toga se utakmica potpuno promenila i bilo je veoma teško", kazao je Tošić.

On je naveo da je plasman u šesnaestinu finala Lige Evropa sam po sebi veliki uspeh.

"Veliki je uspeh s obzirom na to da Partizan godinama nije prošao grupu iako je bio u Evropi. Sada smo uspeli to. Apetiti uvek naravno raste i tražimo korak više. Tako bi bilo da smo i sada prošli", dodao je.

Kako je rekao, svi moraju da shvate da je Partizan igrao protiv šampiona Češke, iskusne ekipe koja je dugo na okupu.

"To je protivnik koji godinama ima iste igrače, trenera, stil... Ozbiljna takmičarksa ekipa. Partizanu još treba da dodje do tog nivoa. Razlika izmedju njih i nas je u tome što oni imaju mnogo više iskustva u Evropi. Njima je dovoljna jedna greška da da gol. Kao i u utakmici CSKA i Crvene zvezde. To je razlika između ekipa koje stalno igraju u Evropi i nas. Mi smo novi u ovoj fazi takmičenja", rekao je Tošić.

Po njegovom mišljenju, Partizanu sledi još ovakvih utakmica.

"Biće još mnogo ovakvih utakmica. Momci su mladi, većina je tek an početku evropskih karijera. Svesni smo da je za Partizan i Srbiju ovo uspeh. Gledaćemo da sledeće sezone budemo još bolji", kazao je krilni fudbaler Partizana.

Tošić je naveo da ekipa mora da se vrati na pobednički kolosek i svu pažnju usmeri na domaće prvenstvo, u kom ima devet bodova zaostatka za Crvenom zvezdom.

"Moramo da se vratimo na pobednički kolosek. Super liga je prioritet, sve snage bacamo na ligu i kup, da izvučemo koliko možemo. Na nama je da pobedjujemo i čekamo da Zvezda kiksne, tako je, kako je", naveo je Tošić.

Partizan će sledeću utakmicu igrati u nedelju protiv Zemuna u Super ligi Srbije.

(Beta, Foto: Reuters)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Zvezda i Partizan ovu šansu ne smeju da propuste! Dokle smo stigli u Evropi?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track