Babalj: Jedva čekam debi pred Delijama

Nestrpljiv

Babalj: Jedva čekam debi pred Delijama

Fudbal -
Mladi napadač zadovoljan početkom priprema u Zvezdi i nestrpljivo čeka trenutak kada će istrčati na naš najveći stadion

Najzvučnije pojačanje Crvene zvezde u letnjem prelaznom roku Eli Babalj dobro se adaptirao u crveno-beli tabor. Mladi reprezentativac Australije sasvim dobro izdržava napore na treninzima, iako je dugo bio izvan trenažnog procesa.

"Prilično je naporno. Posebno zbog toga što nisam trenirao dva i po meseca pre dolaska u Beograd. Imamo četiri nedelje da se spremimo za početak sezone, dok je to u Australiji drugačije, pripreme traju i po šest meseci i onda imate vremena da postepeno ulazite u ritam i podižete formu", objašnjava Babalj.

I pored toga, Eli odlično trenira i ne zaostaje za ostalim saigračima

."Svi pomalo kukamo na bolove i upale. Ali to je normalno, nadam se samo da ćemo svi pripreme završiti zdravi, da se niko neće povrediti, i da će 19. jula trener Prosinečki moći da računa na sve igrače, rekao je Babalj.

"Za sada je sve kako treba, zadovoljan sam i jedva čekam takmičarske utakmice na Marakani. Svaki fudbaler želi i hoće da igra pred navijačima kakve su Delije. Međutim pre toga, moramo maksimalno ozbiljno shvatiti i sve pripremne susrete i uigrati se dobro za kvalifikacije i prvenstvo Srbije".

Visoki centarfor i te kako je upoznat o veličini Roberta Prosinečkog.

"Vidi se po potezima na treningu kakav je fudbaler bio. Nije bitno što to radi u patikama, kad znaš, onda znaš. Naravno da znam da je bio vrhunski igrač, i sviđa mi se i stil igre koji forsira, sa što više dodavanja i držanja lopte u posedu. Takva igra odgovara i nama napadačima, jer je izrazito napadačka i omogućava nam da imamo dosta šansi i postižemo golove", zaključio je Babalj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track