NENAD TOMOVIĆ NE VERUJE DA JE OSTAO BEZ PRIJATELJA: Razmenili smo dresove i rekao mi 'Čujemo se'
Foto: Dado Đilas/EPA

KAPITEN FIORENTINE UMRO U SNU

NENAD TOMOVIĆ NE VERUJE DA JE OSTAO BEZ PRIJATELJA: Razmenili smo dresove i rekao mi 'Čujemo se'

Fudbal -

"Moje drugo dete je generacija sa njegovom ćerkicom, išli smo jedni drugima na rođendane, porodično se družili", u šoku je srpski fudbaler Nenad Tomović.

Muk u Italiji. Kapiten Fjorentine Davide Astori (31) preminuo je u snu.

Velika tragedija potresla je sve, pa i Nenada Tomovića koji je ostao bez prijatelja i bivšeg saigrača. Srpski fudbaler jedva je smogao snage da o ovome priča za Kurir.

- Tragedija, tuga... Bili smo veliki prijatelji, privatno se družili, delili svlačionicu godinama... Prošle nedelje smo odigrali meč jedan protiv drugog, razmenili smo čak i dresove... Poslednje što mi je rekao bilo je "čujemo se", jer nam je to bilo normalno - počeo je razgovor vidno potresen Nenad Tomović, fudbaler Fiorentine koji trenutno igra na pozajmici u Kjevu iz Verone.

- Moje drugo dete je generacija sa njegovom ćerkicom, išli smo jedni drugima na rođendane, čuli se redovno... Porodično se družili. Ne verujem da ga nema - u šoku je Tomović.

Kada su Nenadu javili da je Astori preminuo, na prvi mah bio je ubeđen da se radi o nekoj neslanoj šali.

- Nisam mogao da verujem kada su mi javili, mislio da je neka neslana šala u pitanju... Ovo je stvarno strašno, ko ga zna nikada ne bi pomislio da takvo nešto može da mu se dogodi. Bio je pozitivan, nasmejan, zdrav... - u dahu će Tomović.

- Još uvek se ne zna zvanični uzrok, ali se smunja na sindrom iznenadne smrti - dodao je naš fudbaler.

Astori je umro u noći između subote i nedelje u hotelu u Udinama gde je sa ekipom bio u karantinu uoči meča protiv Udinezea. Njegovo beživotno telo pronašao je juče ujutru u krevetu klupski maser koji je u Astorijevu sobu došao da bi proverio šta se događa sa kapitenom pošto se jedini nije pojavio na doručku sa saigračima.

Tomović se od prijatelja oprostio i porukom na "Instagramu" u kojoj, pored zajedničke slike, kaže:

"Davide, prijatelju moj... Nema puno toga da se kaže... Bio si osoba za primer. Bila je čast igrati pored tebe i biti u tvom društvu. Bio si jedna od najinteligentnijih osoba koje sam upoznao u svom životu. Mogu samo da ti kažem da ćemo se sigurno videti ponovo i da ćemo nazdraviti čašom onog našeg vina. Mnogo bih voleo da me sačekas tamo gore i da se sretnemo kada bude kucnuo moj čas. Tvoj Nenad".

Dan žalosti Odloženo čitavo kolo u Italiji

Na osnovu odluke Fudbalskog saveza Italije sve utakmice nedeljnog programa 27. kola italijanske Serije A odložene su zbog ovog tragičnog događaja. I pre nego što je odluka bila zvanična, Nenad Tomović nam otkriva da on i njegovi saigrači iz Verone svakako nisu bili u stanju da izađu na teren. - Odmah smo rekli da nećemo da igramio. I mi i ostale ekipe. U šoku sam, ne mogu da zamislim da izađem na teren i igram kad znam da mi je prijatelj upravo preminuo - rekao nam je Tomović.

Muk u svlačionici Milenković bez komentara

Srpski fudbaler Nikola Milenković koji nastupa za Fjorentinu zbog veoma specifične situacije juče nije želeo da za naš list komentariše bilo šta povodom smrti saigrača. - S tugom i bolom saopštavamo da nas je iznenada napustio kapiten... - ovako je Fiorentina počela tužno saopštenje.

Bivši saigrač Ljajić: Počivaj u miru ratniče

Ni Adem Ljajić ne veruje da je njegov bivši saigrač umro u snu. - Bez teksta sam. Počivaj u miru ratniče - napisao je Srbin iz redova Torina koji je nekada igrao za Fiorentinu.

Tuga do neba Ostavio suprugu i dvogodišnju ćerkicu

Davide Asotori iza sebe je ostavio devojku Frančesku Fjoreti i njihovu dvogodišnju ćerkicu Nikol Vitoriju. Tokom jučerašnjeg dana svi poštovaoci lika i dela kapitena Fiorentine ostavljali su hiljade poruka saučešća i podrške na profilima društvenih mreža njegove izabranice.

kurir.rs / A. Vukašinović

foto:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track