LIGA ŠAMPIONA: PSŽ oslabljen juri Real Madrid, lak zadatak za Liverpul
Foto: Reuter

FRANCUSKI TIM BEZ NEJMARA

LIGA ŠAMPIONA: PSŽ oslabljen juri Real Madrid, lak zadatak za Liverpul

Fudbal -

Fudbaleri Pari Sen Žermena pokušaće da nadoknade dva gola zaostatka iz prve utakmice osmine finala Lige šampiona protiv Real Madrida.

Real je u prvoj utakmici u Madridu pobedio sa 3:1 i na dobrom je putu da prodje u četvrtfinale, u sezoni u kojoj će pokušati da nastavi rekordni pohod i osvoji treći trofej zaredom u Ligi šampiona.

PSŽ neće moći da računa na najskupljeg fudbalera sveta Nejmara, koji je operisan, što će biti veliki hendikep, s obzirom na to da je su on, Kilijan Mbape i Edinson Kavani dali 16 od 26 golova ekipe u Ligi šampiona ove sezone.

Takodje, upitan je i nastup štopera Markinjosa, koji se poput Nejmara povredio na utakmici sa Olimpik Marsejom u francuskom prvenstvu.

Nemački arbitar Feliks Brih sudiće u Parizu, uz pomoć Marka Borša i Stefana Lupa, dodatnih sudija Bastijana Dankerta i Marka Frica, dok će četvrti biti Markus Heker.

Liverpul će u drugoj utakmici dočekati Porto i imaće lak zadatak protiv portugalskog kluba, s obzirom na to da je u prvom duelu pobedio sa 5:0.

Porto je pre tri nedelje na stadionu Dragao doživeo najubedljviji poraz ikada u evropskim utakmicama i Liverpul ne bi trebalo da ima problema da prvi put od 2009. godine prodje u četvrtfinale.

Još teži zadatak za Porto biće i zbog toga što taj klub nikada nije pobedio Liverpul u pet medjusobnih utakmica, u kojima ima tri poraza i dva nerešena rezultata.

Liverpul će moći da računa na Emrea Džana, koji je zbog suspenzije propustio prvu utakmicu, dok će se u tim Porta vratiti Felipe.

Utakmicu će suditi Feliks Cvajer iz Nemačke, pomoćnici će mu biti Torsten Šifner i Marko Ahmiler, dodatne sudije biće Danijel Sibert i Saša Stegeman, a četvrti arbitar Rafael Foltin.

Obe utakmice Lige šampiona u utorak počeće u 20.45.

kurir.rs / Beta

foto: Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track