INIJESTA: Do kraja aprila odlučujem da li idem u Kinu
Foto: Reuter

LOMI SE

INIJESTA: Do kraja aprila odlučujem da li idem u Kinu

Fudbal -

Kapiten fudbalera Barselone Andres Inijesta izjavio je da razmatra prelazak u Kinu na kraju sezone, ali da će konačnu odluku doneti do kraja aprila.

Inijesta sa katalonskim klubom ima doživotni ugovor, ali se sve više priča da bi mogao da ode, posebno zbog velikog interesovanja Tjanđin Kvanžana.

"Do 30. aprila ću odlučiti da li idem u Kinu ili ostajem u Barseloni. Proceniću šta je najbolje za mene i klub. Prvo ću razgovarati sa rukovodstvom kluba, ali šta god da odlučim gledaću da to bude najpravičnije i za mene i za njih", izjavio je Inijesta posle ubedljive pobede protiv Čelsija (3:0) za plasman u četvrtfinale Lige šampiona.

Inijesta je prošao skoro celu omladinsku školu Barselonu za čiji prvi tim je debitovao još 2002. godine i osvojio 29 trofeja, među kojima četiri Lige šampiona i osam prvensatva Španije, a na putu je da ove sezone deveti put postane državni šampion.

Za reprezentaciju Španije odigrao je 123 utakmice i postigao 13 golova, uz titule prvaka Evrope (dva puta) i sveta u periodu od 2008. do 2012. godine.

Kurir sport/Tanjug

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Ove brojke ne lažu. Evo ko je bolji - Ronaldo ili Mesi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track