LUKA MILIVOJEVIĆ: Za mene je Bane bio pravi kapiten, ali u fudbalu nema demokratije, o svemu odlučuje jedan čovek ...
Foto: Reuters

PROKOMENTARISAO SMENU KAPITENA

LUKA MILIVOJEVIĆ: Za mene je Bane bio pravi kapiten, ali u fudbalu nema demokratije, o svemu odlučuje jedan čovek ...

Fudbal -

Fudbalski reprezentativac Srbije Luka Milivojević izjavio je da danas da poštuje odluku Mladena Krstajića da umesto Branislava Ivanovića novi kapiten bude Aleksanadu Kolarov jer smatra da u fudbalu nema demokratije, već da u skladu sa autokratskim načelima odlučuje jedan covek - u ovom slučaju selektor.

"Dugo sam u reprezentaciji. Za mene je Bane bio pravi kapiten, ali poštujem odluku selektora,jer u fudbalu ne vlada demokratija, već autokratija i svi poštuju selektorove odluke", izjavio je Milivojević na konferenciji za medije u Staroj Pazovi.

Fudbaler Kristal Palasa ne vidi ništa čudno u odluci da naredni protivnici reprezentacije Srbije budu selekcije Maroka i Nigerije i naveo da podjednako razmišlja i o Mundijalu u Rusiji, ali o predstojećim prijateljskim mečevima.

"Maroko i Nigerija su reprezentacije koje učestvuju na Mundijalu, ne vidim ništa loše što ćemo igrati sa njima. Rezultat nije u prvom planu već ono što nas čeka. Naredne dve prijateljske su pun pogodak", rekao je Milivojević.

Fudbaler Liverpula na pozajmici u Kardifu Marko Grujić rekao je da će utakmice protiv Maroka i Nigerije najviše poslužiti mladim igračima za što bolje uigravanje sa ostatkom ekipe.

"Za nas mlade su ove dve utakmice prilika za što bolju pripremu jer ima još vremena da se nametnemo selektoru. Nezahvalno je reći da rezultati nije bitan u ovim mečevima, ali sigurno da nije u prvom planu", rekao je Grujić.

Prema rečima fudbalera Benfike Andrije Živkovića, on i njegovi saigrači bi trebalo da postepeno idu ka uigravanju, ali i lepom utisku u naredne dve utakmice.

"Idemo stepenik po stepenik kako bismo se uograli što bolje i ostavili lep utisak protiv Maroka i Nigerije. Gledali smo protivnike, spremamo se u skladu sa vremenskim uslovima, gledamo sebe i idemo na pobedu", rekao je Živković.

Utakmica protiv Maroka igra se u petak u Torinu od 20.30 sati, dok je meč protiv Nigerije četiri dana kasnije u Londonu od 20.50 sati.

Kurir sport/Tanjug, foto: Reuter

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Zvezda će se ovako pojačati u sledećem prelaznom roku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track