SA MAROKOM NEMA ŠALE: Evo šta Orlovi očekuju od meča u Torinu
Foto: FSS

ODRADILI TRENING

SA MAROKOM NEMA ŠALE: Evo šta Orlovi očekuju od meča u Torinu

Fudbal -

Fudbalska reprezentacija Srbije u petak uveče (20.30) u Torinu igra prijateljsku utakmicu sa Marokom.

Iz tabora "orlova" poručuju da taj meč ima prefiks "prijateljski" samo na papiru.

Izabranici selektora Mladena Krstajića odradili su trening na stadionu Torina.

-Što se tiče same atmosfere, odlična je, momci su odradili sve što je trebalo. Očekujemo utakmicu koja neće biti ni malo naivna, ali isto tako očekujem da igrači daju svoj maksimum. Želim da neke stvari koje smo radili u prethodna dva dana pokušamo da prenesemo na teren i naravno s uspehom realizujemo – rekao je selektor Srbije.

foto: FSS

Rival je za našu javnost nepoznanica, ali rezultati Maroka u kvalifikacijama govore da se radi o ni malo naivnoj selekciji.

-Maroko je ozbiljna ekipa, radi se o učesniku Svetskog prvenstva. Svaka druga priča je neozbiljna. U kvalifikacijama nisu primili gol, veoma su čvrsta, agresivna ekipa, dobro organizovana, selekcija koja sigurno zavređuje pažnju.

Meč u Torinu, zatim i onaj sa Nigerijom u Londonu, prvi utisci...

-Uslovi su odlični, onako kako smo i očekivali, sve je na visokom nivou i zaista dobro organizovano – rekao je Mladen Krstajić.

foto: FSS

Nikola Maksimović se vratio na mesto uspeha, proveo je lepe trenutke u gradu i istoimenom klubu, sada je fokus na reprezentaciji...

-Za mene je ovo prva utakmica posle promene selektora, mogu da kažem da je ovo početak priprema za ono što nas očekuje u junu. Novi sistem, uigravanje, ove dve utakmice kao i one koje ćemo igrati neposredno pred prvenstvo, poslužiće nam da se što bolje uigramo i neke selektorove zamisli sprovedemo na pravi način na terenu – ističe defanzivac Napolija na pozajmici u moskovskom Spartaku.

Maroko je ozbiljan protivnik...

-Selekcija su koja nije primila gol u kvalifikacijama, prošli su kao prvi u grupi. Tvrda su ekipa, imaju dobre pojedince koji igraju u Seriji A i u Engleskoj. Moramo da obratimo pažnju na njihove kontranapade, jer tako su igrali i tokom kvalifikacija. Imaju jaku odbranu, igraju agresivno i svoju šansu čekaju iz kontranapada. Biće ovo dobar test – ne ostavlja dilemu Nikola Maksimović.

(FSS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track