SKANDAL! Australija bojkotuje Mundijal, fudbaleri neće otputovati u Rusiju
Foto: Reuter

POLITIKA I SPORT NE MOGU ZAJEDNO

SKANDAL! Australija bojkotuje Mundijal, fudbaleri neće otputovati u Rusiju

Fudbal -

Australija je odlučila da bojkotuje Mundijal i fudbaleri ove zemlje neće otputovati u Rusiju!

Džuli Bišop, vršilac dužnosti premijera Australije ovim povodom je izjavila.

"Postoji niz opcija za dalje radnje koje bi mogle biti preduzete, a Svetsko prvenstvo je jedna od njih", izjavila je Bišopova i skrenula pažnju da fudbaleri u tom slučaju neće otići na SP, prenose inostrani mediji.

Australija će proterati dvoje ruskih diplomata, kao odgovor na napad nervnim agensom na bivšeg špijuna Sergeja Skripalja i njegovu ćerku Juliju, saopštio je danas premijer te zemlje, Malkom Turnbul.

"Zajedno sa Velikom Britanijom i drugim saveznicima i partnerima, Australija će odgovoriti na nedavni napad nernim agensom u Solzberiju. Dvoje ruskih diplomata, koji su identifikovani kao neprijavljeni obaveštajci, biće izbačeni iz Australije u skladu sa Bečkom konvencijom", rekao je Turnbul.

DIPLOMATSKI BOJKOT MUNDIJALA

Čak šest reprezentacija bojkotuju Svetsko prvenstvo u fudbalu u Rusiji ovog leta, ali to ne znači da će nacionalni tim bojkotovati Mundijal, nego da državni zvaničnici neće prisustvovati održavanju najvećeg fudbalskog takmičenja u Rusiji. U pitanju su Island, Poljska, Australija, Danska, Japan i Velika Britanija.

kurir.rs / kurir sport

foto: Reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Sprema se veliki huliganski pir. Pripreme uveliko traju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track