(VIDEO) CRNO-BELI PLES PO KIŠI: Partizan petardom protiv Borca zapretio Zvezdi
Foto: FK Partizan/ Miroslav Todorović

SAD SU NA MINUS 6

(VIDEO) CRNO-BELI PLES PO KIŠI: Partizan petardom protiv Borca zapretio Zvezdi

Fudbal -

Fudbaleri Partizana ubedljivo su pobedili čačanski Borac u Humskoj 5:0 (2:0) u utakmici 30. kola Superlige Srbije.

Crno-beli su osvojili 67 bodova, odnosno 12 manje od lidera Crvene zvezde, a posle ovog kola broj bodova će se prepoloviti, a liga podeliti na plej-of i plej-aut.

U sledećem kolu na stadionu "Rajko Mitić" u subotu 14. aprila igraće se "večiti derbi", a Partizan će ga dočekati na "minus šest".

Izabranici Miroslava Đukića pred malim brojem gledalaca i po jakoj kiši zabeležili su laku i ubedljivu pobedu, protiv Borca.

Ognjen Ožegović postigao je dva gola, u 9. i 54. minutu iz penala, a u strelce su se upisali i Svetozar Marković (38. minut), Danilo Pantić (63. minut) i "rezervista" Zoran Tošić (72. minut).

Markoviću je ovo bio prvenac u prvom timu Partizan.

Posebno lepa vest za navijače crno-belih je da se posle sedmomesečne pauze zbog povrede na teren vratio Nebojša Kosović, koji je odigrao poslednju četvrtinu današnjeg meča.

Još jedan kuriozitet, u odsustvu Saše Ilića, Miroslava Vulićevića i Vladimira Stojkovića, kapitensku traku je prvi put u karijeri nosio Marko Janković.

1 / 4 Foto: FK Partizan/ Miroslav Todorović

TOK MEČA:

KRAJ - 5:0!

72. minut - GOOOLLL - 5:0 za PARTIZAN - TOŠIĆ! Ožegović je probao makazice, ali nije to dobro učinio, lopta je došla do Tavambe, koji je proigrao "rezervistu" Tošića, a on je poslao u mrežu.

68. minut - Na terenu je Kosović! Zamenio je Pantića i zaigrao prvi put posle sedam meseci, koliko se oporavljao od povrede!

63. minut - GOOOLLL - 4:0 za PARTIZAN - PANTIĆ! Volejčina sa 18 metara!

54. minut - GOOOLLL - 3:0 za PARTIZAN - OŽEGOVIĆ IZ PENALA! Zoćević je faulirao Cucina, sudija Vujović je pokazao na belu tačku, a Ožegović izveo penal i postigao svoj drugi gol danas.

46. minut - Utakmica je nastavljena.

POLUVREME - 2:0

38. minut - GOOOLLL - 2:0 za PARTIZAN - MARKOVIĆ! Mladi prvotimac crno-belih upisao je prvenac! Posle kornera je šutirao glavom, a zahvaljujući nespretnoj intervenciji golmana Mišića, lopta je prešla gol-liniju.

28. minut - Ožegović je pronašao Zdjelara, koji je šutirao, a Marinković "isekao" put lopti ka golu.

24. minut - ŠANSA za PARTIZAN - Tavamba je iz blizine šutirao, a golman Mišić uspeo da zakači loptu i pošalje pored gola. Partizan ipak nije dobio korner...

19. minut - I Đerlek je oprobao šut, gađao je kontra ugao gostujućeg gola, ali za malo neprecizno.

18. minut - Tavamba je pucao sa više od 20 metara - preko gola.

13. minut - ŠANSA za BORAC - Marinković se iskrao Partizanovoj odbrani i našao se sam pred golmanom Jovičićem, ali nije dobro šutirao.

9. minut - GOOOLLL - 1:0 za PARTIZAN - OŽEGOVIĆ! Pantić je izveo slobodan udarac, Ožegović je skrenuo loptu i prevario golmana Mišića.

1. minut - Sudija Majo Vujović dao je znak da utakmica počne.

16:58 - Kapiteni su na centru... Marko Janković prvi put u karijeri nosi Partizanovu traku.

SASTAVI:

Trener Partizana Miroslav Đukić ne samo da nije uvrstio Sejdubu Sumu u sastav, već najskupljeg igrača u istoriji kluba nema ni na klupi!

Među stativama nema suspendovanog Stojkovića, dok je u timu Pantić iako postoji opasnost da propusti predstojeći "večiti derbi", ako danas "požuti".

Nemanja G Miletić je među rezervama, upravo da bi bio sačuvan za duel sa Zvezdom.

PARTIZAN: Jovičić - Cucin, N.R. Miletić, Marković, Urošević - Zdjelar, Pantić, Janković, Đerlek - Ožegović, Tavamba.

BORAC: Mišić - Obradović, Dupovac, Marinković, Perišić - Zoćević, Čađenović - Knežević, S. Filipović, Stamenić - Mateus.

Oba rivala u seriji

Partizan je u seriji od četiri uzastopne prvenstvene pobede, nad Radom (3:1), Čukaričkim (2:0), Radnikom (2:0) i Bačkom (2:1), dok je Borac slavio u poslednja dva kola, oba puta kao domaćin, protiv Bačke (2:1) i Mačve (2:0).

Đukić: Zašto je odložen "večiti derbi"

Trener Partizana Miroslav Đukić rekao je uoči duela sa Borcem da njegovi fudbaleri igraju sve bolje i da odlaganje utakmice sa Crvenom zvezdom nije dobro i da nema svrhu.

"Ekipa igra dobro, čvrsto, agresivno. Svakim danom se popravljamo, sve smo bolji i u završnu fazu ulazimo spremni, sa željom da ostvarimo ciljeve", rekao je Đukić.

Nakon utakmice sa Borcem, sledi "večiti derbi" sa Crvenom zvezdom, koji će se umesto 10. aprila igrati četiri dana kasnije.

"Ne znam zbog čega se ne igra, zašto je odloženo, zašto se ne izađe i jasno kaže zašto se odlaže? Nema nikakvih razloga za odlaganje. Reprezentativna pauza je došla u dobrom momentu, da se igrači odmore. A, sada ova posle dve utakmice nema svrhe, nikome ne odgovara. Čujem zbog sudija... Kada ne igra Lionel Mesi, Barselona i dalje funkcioniše. Tako može i ova naša liga bez Milorada Mažića", rekao je Đukić.

Čačani ne znaju sa crno-belima

Partizan je u seriji od šest uzastopnih pobeda nad Borcem. Ukupno, na 35 njihovih susreta čak 30 puta su se radovali crno-beli, uz četiri remija i samo jedan trijumf Čačana.

Jesenas je kraj Morave bilo 1:2.

U isto vreme kada i u Humskoj, igraju se i sve ostale utamice 30. kola Superlige.

(Kurir.rs/Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track