NEVEN SUBOTIĆ OTVORIO DUŠU: Borusija je umrla posle Klopa!
Foto: AP

Jako iskrene reči bivšeg reprezentativca Srbije

NEVEN SUBOTIĆ OTVORIO DUŠU: Borusija je umrla posle Klopa!

Fudbal -

Neven Subotić briljira u dresu francuskog Sent Etjena, ali se ne miri s lošim rezultatima svog bivšeg kluba Borusije iz Dortmunda.

Nekadašnji reprezentativac Srbije nosio je dres „milionera“ od leta 2008. do januara 2018. Osvojio je dve titule šampiona Nemačke 2011. i 2012. godine, što su bili i poslednji uspesi kluba iz Dortmunda, jer otada nemačkim fudbalom dominira Bajern.

- Današnjoj Borusiji nedostaju postulati na kojima je funkcionisala šampionska Borusija. Kao igraču potrebni su vam podrška i samopouzdanje. U proteklih godinu i po dana Borusija je imala tri nova trenera, svaki je donosio sa sobom različite ideje i drugačiji koncept. A Borusija to ne trpi. Njoj nedostaje kontinuitet - rekao je Subotić za Športbild.

Borusija je imala zajedništvo kad je ekipu vodio Jirgen Klop.

- U trenucima u kojima se Borusija našla videlo se koliko je značajno imati trenera stabilnog karaktera. Nekoga ko vam veruje umesto što vam stalno sedi na glavi i proverava da li sve radite ispravno kako je zamislio. Niko nema poverenja u igrače kao što ga je Klop imao, a dok ne pronađu nekog novog Klopa, u Borusiji moraju da budu svesni da će im sudbina biti ovakva - zaključio je Neven Subotić.

Nema lidera

IZGUBIO SE BORBENI DUH

Borusija je u svoje vreme igrala ratnički fudbal.

- Borbeni duh je bio cena kojom se plaćala ulaznica u naš tim! Ko nije hteo da se bori nije imao šanse da zaigra na Vestfalenu. Svako ko je dolazio u ovaj klub imao je nešto posebno što je davalo posebnu notu Borusiji. To se iskazivalo na svakom mestu, bili smo dobra grupa fudbalera, ali... Borusija je potom oterala vođe tima! Više nema ko ni da podvikne u svlačionici, teretani, na terenu ili na putovanjima - tvrdi Subotić.

Kurir / A. R.

Foto: AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: Rusi i Amerikanci pokazuju mišiće. Da li je rat neizbežan?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track