(VIDEO) SERGEJ IZAŠAO IZ IGRE, LACIO EKSPRESNO PRIMIO TRI GOLA I ISPAO: Spektakularan preokret Salzburga! Mažić na visini zadatka
Foto: Reuters

nastavljeno fudbalsko ludilo

(VIDEO) SERGEJ IZAŠAO IZ IGRE, LACIO EKSPRESNO PRIMIO TRI GOLA I ISPAO: Spektakularan preokret Salzburga! Mažić na visini zadatka

Fudbal -

Fudbaleri Salzburga, Arsenala, Marselja i Atletiko Madrida biće učesnici polufinala drugog po rangu najboljeg fudbalskog takmičenja u Evropi.

Slaburg je priredio pravi spektakl i sa 4:1 deklasirao Lacio u revanš meču. Italijani su imali rezultat koji ih je vodio dalje (prvi meč 4:2), ali su Austrijanci priredili pravi spektakl u završnici. Za četiri minuta postigli tri gola i ukupnim rezultatom 6:5 prolaze dalje.

Nije ni Arsenalu bilo svejedno u Moskvi, iako je na megdan CSKA došao sa kapitalom od 4:1 iz prve utakmice. Čalov je u 39. minutu doneo Armejcima vođstvo, Nababkin je navukao smrknut izraz lica Vengeru kada je kiks pretvorio u 2:0, ali je Englezima laknulo u 75. minutu.

Čak sedam golova viđeno je na Velodromu u Marseju, gde je Olimpik savladao Lapcig sa 5:2 i uspeo da nadoknadi gol zaostatka iz prvog duela.

Gosti su poveli pogotkom Brume već u drugom minutu, ali je do devetog minuta domaćin preokrenuo autogolom Ilsankera, a potom i pogotkom Sara.

U 38. minutu Tovan je doneo aktivan rezultat francuskoj ekipi, ali Ogusten u 55. vraća Salcburg u igru. Dimitri Paje je samo pet minuta kasnije postigao četvrti gol za Marsej, a u finišu meča kada je Lapcig krenuo svim silama u napad, Japanac Sakai je iz kontre potvrdio prolazak Olimpika.

Atletiko Madrid je strepeo u Lisabonu, nakon što je Fredi Montero u 28. minutu doveo Sporting na gol zaostatka u dvomeču, međutim Jorgandžije su se odbranile do kraja, i zahvaljujući trijumfu u prvom duelu (2:0) stigli do polufinala.

Žreb za polufinalne parove održaće se u petak.

Kurir sport

Foto: Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track