NA METI OSTRVSKIH KLUBOVA: Skauti Junajteda i Seltika gledali Tozu i Vujadina
Foto: Printscreen, Dado Đilas

Večiti derbi

NA METI OSTRVSKIH KLUBOVA: Skauti Junajteda i Seltika gledali Tozu i Vujadina

Fudbal -

Pored Savića i Markovića, koji bi mogli da odu na Ostrvo, predstavnici Genka posmatrali Tavambu, a brojni bundesligaši Radonjića i Pešića

Vest o dolasku brojnih skautskih ekipa sa bogatog Zapada na 157. večiti derbi izaziva dilemu: da li se radovati ili zaplakati?

Ako se u loži „Rajka Mitića“ u istom trenutku nađu predstavnici Mančester junajteda, Liverpula, Seltika, Juventusa, Atalante, Anderlehta, Briža, Genta, Volfsburga, Majnca i mnogih drugih čije prisustvo nije najavljeno u medijima, to znači da na terenu kod nas postoje igrači sa potencijalom svetske klase. Tužno je što njihovo prisustvo po automatizmu nastavlja da siromaši kvalitet srpskog fudbala, jer se za prelazak granice spremaju igrači koji su tek izašli iz Zvezdinog ili Partizanovog inkubatora.

Belgijski mediji najavili su da su predstavnici njihove lige na srpskom derbiju bili Anderleht, Briž i Gent. Predmet Anderlehtovog interesovanja nije poznat, dok Briž dolazi da bi gledao Svetozara Markovića, 18-godišnjeg štopera crno-belih. Gent već dugo prati igre Leandra Tavambe, pa će samo Kamerunac biti u njihovom fokusu.

Prema pisanju Mančester ivning njuza, oči skauta „crvenih đavola“ pažljivo će gledati Markovićevu igru. Njega je ovog proleća već skautirao Budimir Vujačić, a sada žele da ga vide na najozbiljnijem ispitu u njegovoj kratkoj seniorskoj karijeri.

Borusija Dortmund, Volfsburg i Majnc tražiće krila za narednu sezonu, pa zato u obzir kao pojačanje dolazi Nemanja Radonjić. Takođe, ovaj derbi mogao bi da bude prekretnica i u karijeri Aleksandra Pešića, jer će i njegove mogućnosti procenjivati „milioneri“ i „vukovi“. Seltik je već, prema saznanju škotskih medija, izdvojio oko dva miliona evra za angažovanje Vujadina Savića, ali će dolazak u Ljutice Bogdana na pregovore iskoristiti za još jedno osmatranje srpskog fudbalskog tržišta.

„Tobdžije“ u Lisabonu

NIŠANE ANDRIJU ŽIVKOVIĆA

Nisu samo večiti na skeneru velikih. Delegacije i delegacije iz cele Evrope biće prisutne na derbiju Portugala između Benfike i Porta, koji će odlučiti ishod borbe za titulu. U timu domaćih igraće i Andrija Živković svoj 50. meč za Benfiku, a zbog njega opet dolazi emisar Arsenala. Portugalci pišu da bi u slučaju transfera „tobdžije“ morale da izdvoje preko 20 miliona evra.

Kurir / Dejan Petković

Foto: Printscreen, Dado Đilas

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Derbi bez navijača? Nemoć Superlige

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track