VLADIMIR VULETIĆ NAJAVLJUJE PROMENE U HUMSKOJ: Neki će leteti iz Partizana!
Foto: Dado Đilas

Daleko je titula

VLADIMIR VULETIĆ NAJAVLJUJE PROMENE U HUMSKOJ: Neki će leteti iz Partizana!

Fudbal -

Klub povlači crtu na kraju sezone, a onda kreće sveobuhvatna rekonstrukcija sportskog sektora, vidno nezadovoljan kaže potpredsednik aktuelnog šampiona

Potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić najavljuje promene u sportskom sektoru, ne želeći da otkrije koga će gubitak titule koštati daljeg angažmana u klubu. Nastup u derbiju kompletne ekipe bio je u sivo obojen, što nije odlika šampiona, ali do kraja sezone tim će imati šansu da popravi utisak osvajanjem pehara u Kupu Srbije.

- Kad završimo takmičenja, bićemo u poziciji da podvučemo crtu i da hladne glave donesemo zaključke o sezoni. U moje lično ime mogu reći da sportski sektor očekuje sveobuhvatna promena, a koga će i kako ona zahvatiti, ja nisam pravi sagovornik! Izvesno je da Partizanu predstoji dobar i veoma važan prelazni rok - naglasio je Vuletić.

foto: Dado Đilas

Ako postoji poverenje u sportski sektor, a ipak slede promene, da li to znači da će rekonstrukcija zahvatiti samo ekipu?

- Ne želim da prejudiciram šta to znači. Podsetiću, uvek se polazi od tima, jer nekim igračima ističu ugovori, neko će otići iz drugog razloga. Upravni odbor će svačiju ulogu dobro razmotriti, jer ako je svako od nas u klubu imao potpunu autonomiju u radu, onda je logično da postoji i odgovornost za ono što se uradi. Sačekaćemo kraj takmičenja kako bismo ipak imali širu sliku o sezoni.

Da li pobeda u Kupu može da ulepša sliku?

- Slika nije ružna da bi bilo potrebno njeno ulepšavanje. Pobeda u finalu bi mogla da popravi utisak stvoren posle poraza u derbiju. Biću iskren, ne mogu da razumem da u meču koji odlučuje ishod trke za titulu Partizan ima onakav pristup. Taj pristup nije bio šampionski. Stoga se nadam da će u preostalim mečevima naš tim vratiti taj pristup.

foto: Dado Đilas

Zbog čega je pristup bio takav?

- Mislim da stariji igrači nisu bili na potrebnom nivou. Sve zajedno to je bilo jedno sivilo. Zato je pobeda pripala timu koji ju je više želeo, iako smo mi imali bodovni zaostatak, a ne naš rival!

Kakvo je finansijsko stanje u klubu?

- Očekujemo da ćemo dobiti licencu za takmičenje jer smo sve naše obaveze prema poveriocima na vreme izmirili ili smo postojeće dugove reprogramirali. Nemam nikakvu dilemu u vezi s licencom, iako se javnost sigurno dobro seća da smo nedavno pričali kako se gotovo svakodnevno susrećemo sa starim dugovima, koji nam iznenada iskaču kao kosturi iz ormara.

Koji je poslednji „kostur“ iskočio?

- Verovali ili ne, sad skoro je iskočilo dugovanje prema Mogrenu za Nikolu Vujovića iz 2008. godine. Došlo je do pregovora, uspeli smo i to da rešimo! Sa druge strane, dobili smo presudu FIFA u „slučaju Gogua“. Letonska Riga je dužna da nam plati 630.000 evra. Mi smo potraživali 890.000 evra i zato ćemo uložiti žalbu KAS u Lozani.

foto: Dado Đilas

Slučaj Đukić

NEĆEMO OPET ČETIRI TRENERA ZA OSAM MESECI

Kakav je status trenera Đukića?

- Ne tako davno Partizan je smenio Nikolića da bi doveo Milinkovića. Potom je šansa ukazana Druloviću, pa Tomiću. Četiri trenera za svega osam meseci, to Partizan sebi ne sme da dozvoli. U krajnjoj liniji, poverenje u sportski sektor postoji, jer još su sveži hvalospevi na račun šeste duple krune iz prošle sezone, a i plasman u šesnaestinu finala Lige Evrope ostvaren je u ovoj sezoni.

Dejan Petković

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Derbi bez navijača? Nemoć Superlige

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track