(VIDEO) SUZE I EKSPLOZIJA EMOCIJA: Ovacije za ikonu fudbala! Ceo stadion u Madridu se poklonio Andresu Inijesti!
Foto: AP

da se naježiš

(VIDEO) SUZE I EKSPLOZIJA EMOCIJA: Ovacije za ikonu fudbala! Ceo stadion u Madridu se poklonio Andresu Inijesti!

Fudbal -

Fudbaleri Barselone demolirali su Sevilju (5:0) u finalu Kupa kralja, a zvezda večeri na stadionu Vanda Metropolitano u Madridu bio je magični - Andres Inijesta!

Iako je Luis Suarez postigao dva gola, a Mesi uz jedan gol upisao i dve asistencije, svu slavu na stadionu Atletika prethodne večeri pokupio je legendarni Španac Inijesta.

"Don Andres" je poslednji put kao kapiten vodio svoju Barsu u jednom finalu. 33-godišnji fudbalski genijalac iz Albasetea odigrao je maestralno, kao u najboljim danima. U 52. minutu je i postigao gol za 4:0...

Kada je u 88. minutu izlazio iz igre, poklonio mu se ceo stadion. Jednostavno, navijači Barselone i navijači Sevilje su ustali i nekoliko minuta uz neverovatan aplauz skandirali njegovo ime. Inijesta je bio dirnut ovim gestom, nije mogao da sakrije suze...

On je u subotu osvojio 31. trofej sa Barselonom u kojoj je bio celu svoju karijeru od 2001 godine do danas. Odigrao je 668 utakmica i postigao 56 golova. Ostavio je neizbrisiv trag. Na kraju sezone će napustiti Nou Kamp i otiči u Kinu, gde će privesti kraju neverovatnu karijeru.

Kurir sport, foto: AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Partizan našao vezistu, Zvezda već dogovorila prvo pojačanje. Na kome će crveno beli najviše zaraditi?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track