MANĆINI, SAD UČI OD GROFA! Bivši trener Zvezde očitao lekciju Italijanu!
Foto: Kurir sport

Božović opet uzeo meru treneru zenita

MANĆINI, SAD UČI OD GROFA! Bivši trener Zvezde očitao lekciju Italijanu!

Fudbal -

Više i nije novost da je Miodrag Božović hit u Rusiji, sada je samo pitanje kojeg od petorice favorita će saplesti na putu do titule.

Arsenal iz Tule pod palicom bivšeg trenera Crvene zvezde odigrao je neverovatan meč protiv Zenita iz Sankt Peterburga (3:3). Grofov tim vodio je s 2:1, a onda je sudija Vladimir Moskaljev isključio Igora Gorbatenka i Zenit je za dva minuta preokrenuo rezultat na 3:2. Ipak, domaćin je i pored igrača manje napao favorita i to im se isplatilo preko Artema Dzjube, bivšeg napadača Zenita koji je u 89. minutu doneo izjednačenje. A gol je proslavio tako što je otrčao Grofu u zagrljaj.

Zenit ovaj kiks može da košta plasmana u Ligu šampiona, pošto je pao na peto mesto tabele, a Robertu Manćiniju se smeši otkaz jer je i jesenas izgubio od Miodraga Božovića - 0:1. Slavni Italijan ima godišnju platu u Zenitu pet miliona evra, a Grof deset puta manju u Arsenalu.

Bivši trener Crvene zvezde bio je u fokusu ruskih medija, jer je ove sezone uzimao meru bogatim klubovima poput Zenita, CSKA i Krasnodara. Uporedno, tulski Arsenal nikada u svojoj istoriji nije imao bolji plasman na tabeli, trenutno su sedmi u prvenstvu.

- Isključenje Gorbatenka uticalo je na krajnji rezultat. Sa Zenitom je teško igrati 11 na 11, a kamoli sa igračem manje. Ali, momci su dobro trčali i nije bilo vidljivo da smo u deficitu - rekao je Grof, dok je Manćini priznao da ga je kolega iz Mojkovca pošteno nadmudrio.

Dzjuba platio da sruši Zenit

Junak remija malog Arsenala nad velikim Zenitom (3:3) bio je reprezentativac Rusije Artem Dzjuba. Ove zime Dzjuba je baš iz Zenita došao u Arsenal na insistiranje Grofa Božovića. Visoki napadač bio je potcenjen od Roberta Manćinija, iako je odigrao 70 utakmica za Zenit. Arsenal je za pozajmicu platio 160.000 dolara, a pola od te sume, znači 80.000, platio je Artem Dzjuba iz svog džepa. Zato i ne čudi njegova hladnokrvnost pri postizanju izjednačujućeg gola, koji je definitvno Zenit udaljio od titule.

Kurir sport/Aleksandar Radonić

Foto: Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Zvezda : Kupujmo domaće! Ovih sedam igrača su na meti crveno belih

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track