KRAJ ERE RONALDA I MESIJA: Salah pomera granice u fudbalu!
Foto: AP

MAŠINA ZA GOLOVE

KRAJ ERE RONALDA I MESIJA: Salah pomera granice u fudbalu!

Fudbal -

Mohamed Salah najzaslužniji je što je Liverpul na korak do finala Lige šampiona. I ne samo to, Egipćanin je na pragu da upotpunosti zeseni Ronalda i Mesija.

Bilo je onih koji sumnjaju u njegove kvalitete, poput čelnika najvećih evropskih klubova, bilo je i onih koji su ga potcenili, poput Gvardiole:

"Salah nije najbolji igrač Premijer lige, to je svakako De Brujne", ali posle duela polufinala s Romom u Ligi šampiona, svi oni mogu samo da zaćute i pokriju se ušima.

foto: Reuters

"Mohamed Salah je najbolji fudbaler na svetu u ovom trenutku! Bez ikakve sumnje", reče odmah nakon trijumfa od 5:2 Jirgen Klop.

I svako objektivan se mora složiti s njim. Mo, kako ga zovu, stvarno je klasa kakva trenutno ne trči po fudbalskim terenima širom sveta.

U rasturanju Rome Salah je učestvovao sa dva gola i dve asistencije, da ne grešimo dušu, isti učinak imao je i Roberto Firmino, što se nije desilo u istoriji polufinala Lige šampiona, ali ono što Egipćanin radi tokom cele sezone može se opisati samo jednom rečju - spektakularno!

Verovatno se Nemac s klupe Liverpula dobrano kaje što je Salaha izveo kod 5:0 i što je bez Egipćanina u timu njegov tim primio dva gola, ali zaliha od tri gola i zdrav i prav Mo u revanšu verovatno garantuju i borbu za titulu u Ligi šampiona.

Mohamed Salah Rođen: 15. juna 1992. Visina: 175 cm Težina: 71 kg Pozicija: Ofanzivni vezista/napadač Karijera: El Mokavlon, Bazel, Čelsi, Fjorentina, Roma, Liverpul Reprezentacija: Egipat (57 mečeva, 33 gola)

Sezona 2017/18.

LIVERPUL Liga šampiona 13 utakmica 11 golova 5 asistencija

Premijer liga 33 utakmice 31 gol 10 asistencija

FA kup 1 utakmica 1 gol 0 asistencija

Prijateljske 3 utakmice 2 gola 0 asistencija

EGIPAT Kup afričkih nacija 1 utakmica 0 golova 0 asistencija

Prijateljska 1 utakmica 1 gol 0 asistencija

UKUPNO 52 utakmice 46 golova 14 asistencija

ČINJENICE - Fudbaler godine u Premijer ligi - Afrički fudbaler godine - Tri puta igrač meseca u Premijer ligi - Najviše golova za Liverpul u sezoni Lige šampiona - Afrički igrač sa najviše golova u Premijer ligi - Najviše utakmica na kojima je postigao gol u Premijer ligi

Gojko Filipović

FOTO: AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Evo zbog koga možemo da se nadamo ozbiljnom uspehu na Svetskom prvenstvu u Rusiji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track