(VIDEO) ATLETIKO I MARSEJ U FINALU LIGE EVROPE: Dijego Kosta presudio Arsenalu, sudije pogurale Francuze u produžetku
Foto: Reuters

REVANŠI POLUFINALA

(VIDEO) ATLETIKO I MARSEJ U FINALU LIGE EVROPE: Dijego Kosta presudio Arsenalu, sudije pogurale Francuze u produžetku

Fudbal -

Fudbaleri Atletiko Madrida pobedili su kao domaćini Arsenal 1:0 (1:0) u revanšu polufinala Lige Evrope i plasirali se u finale, dok je Marsej eliminisao Salcburg posle produžetaka.

"Jorgandžije" su se posle šest godina ponovo domogle završne predstave Lige Evrope. Madriđani su veći deo posla protiv Arsenala završili prošle nedelje u Londonu kada su sa igračem manje uspeli da izbore nerešen rezultat golom Antoana Grizmana u finišu (1:1). Večeras su na svom stadionu "Vanda Metropolitano" zadali "tobdžijama" završni udarac.

Jedini gol na utakmici postigao je Dijego Kosta u drugom minutu sudijske nadoknade prvog poluvremena posle sjajna asistencije Grizmana.

Tim Arsena Vengera nije imao ni snage ni znanja da u nastavku probije granitnu odbranu domaćina i dođe do izjednačenja, samim tim i produžetaka, pa se posle 180 minuta borbe tim Dijega Simeonea zasluženo plasirao u finale.

Simeone večeras nije sedeo na klupi Atletika, već je meč gledao iz lože, jer je u Londonu isključen, pa je suspendovan.

Meč je obeležila i teška povreda francuskog defanzivca iz Arsenala Lorana Košćelnog. Prema britanskim medijima, on je pokidao Ahilovu tetivu, odsustvovaće nekoliko meseci i propustiće Svetsko prvenstvo.

Utakmica na "Vandi Metropolitano" ostaće upamćena i kao poslednja evropska za Arsena Vengera na klupi Arsenala, jer napušta "tobdžije" po završetku sezone posle 22 godine. Francuski stručnjak za više od dve decenije nije uspeo da osvoji nijedan evropski trofej.

Atletiko je dva puta osvajao ovaj trofej, 2010. i 2012. godine.

U Salcburgu je domaćin uspeo da anulira "minus dva" iz Marseja, pa su igrani produžeci u kojima su gosti postigli gol vredan plasmana u finale.

Nije bilo prilika u Salcburgu, a onda je domaćin za manje od deset minuta stigao zaostatak iz prvog meča. Hajdara je u 53. minut posle sjajnog solo prodora doveo domaćina u vođstvo, koje je u 65. minutu duplirano autogolom Sara, posle šuta Šlagera.

Ni posle toga nije bilo mnogo uzbuđenja, sve do 116. minuta.

Tada je ruski sudija Sergej Karašev dosudio nepostojeći korner za Francuze, posle koga je rezervista Olimpika Rolando postigao gol i odveo svoj tim u finale.

Do kraja meča Salcburg je ostao sa igračem manje jer je u 119. minutu isključen Hajdara.

Finale Lige Evrope igraće se 16. maja u Lionu.

TOK MEČEVA:

KRAJ!

119. minut - CRVENI KARTON ZA HAJDARU!

116. minut - GOOOOLLLL - SALCBURG - MARSEJ 2:1 - ROLANDO! Samo 15 minuta po ulasku u igru portugalski defanzivac je doneo veliku radost Francuzima. Mrežu je zatresao posle nepostojećeg kornera!

91. minut - Počeo je produžetak na "Red Bul areni".

KRAJ! ATLETIKO JE U FINALU! U SALCBURGU ĆE SE IGRATI PRODUŽECI!

65. minut - GOOOOLLLL - SALCBURG - MARSEJ 2:0 - SAR AUTOGOL! Lopta se odbila do Šlagera, koji nije baš sjajno šutirao, ali je lopta zakačila Sara i ipak se otkotrljala u mrežu. Salcburg je anulirao zaostatak iz prvog meča.

53. minut - GOOOOLLLL - SALCBURG - MARSEJ 1:0 - HAJDARA! Sjajan solo prodor veziste iz Malija i gol kojim je domaćin prepolovio zaostatak.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA: Atletiko - Arsenal 1:0, Salcburg - Marsej 0:0

45+2. minut - GOOOOOOL - ATLETIKO - ARSENAL 1:0 - DIEGO KOSTA! Grizman je asistirao, Španac je ostao sam sa golmanom i rutinski doveo domaćina u vođstvo.

38. minut - Nova odlična prilika za domaćina. Grizman je primio loptu u šenaest šutnuo iz okreta, ali je lopta prošla tik pored stative.

37. minut - Najbolja šansa za Atletiko. Monreal je izbio loptu a na nju je naleteo Koke. Opalio je Španac iz voleja, ali golman je bio na mestu.

24. minut - Odlična atmosfera na utakmici između Salzburga i Marseja.

22. minut - Sjajna koreografija navijača Atletiko Madrida.

18. minut - Utakmici na stadionu "Vanda Metropolitano" prisustvuje i Rafael Nadal. To je zanimljivo, jer je prvi reket sveta poznat kao navijač Reala.

foto: Reuters

11. minut - Loran Košelni se teže povredio, pa je Arsen Venger napravio prinudnu izmenu, ušao je Čembers.

foto: Reuters

1. minut - Utakmice su počele.

SASTAVI:

Ekipu Atletika večeras ne može da vodi Dijego Simeone, zbog isključenja u prvom meču.

U prvom meču u Londonu nije bilo pobednika - 1:1, dok je u Marseju domaćin stekao prednost 2:0.

Finale Lige Evrope igraće se 16. maja u Lionu.

(Kurir.rs/Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track