(VIDEO) LUDI EL KLASIKO: Žestoki remi Barse i Reala! Varničilo na sve strane, šampion do boda sa igračem manje, Ronaldo igrao samo poluvreme
Foto: Reuters

PRED SKORO 100.000 GLEDALACA NA NOU KAMPU

(VIDEO) LUDI EL KLASIKO: Žestoki remi Barse i Reala! Varničilo na sve strane, šampion do boda sa igračem manje, Ronaldo igrao samo poluvreme

Fudbal -

Fudbaleri Barselone i Real Madrida odigrali su El Klasiko bez pobednika - 2:2 (1:1). U derbiju 36. kola La Lige na "Nou Kampu" bilo je svega, golova, varnica, grešaka sudije, jedan crveni karton...

Novi šampion je želeo da dokaže da je zaista bolji od najvećeg rivala, a "kralj" da pokaže da Barsa nije kvalitetnija, naročito ne za 15 bodova, koliko iznosi bodovna razlika na tabeli.

Posle mnogo uzbuđenja, nijedan od rivala se nije radovao pobedi.

Barselona je dva puta vodila, Real oba puta stizao do izjednačenja. Domaćin je celo drugo poluvreme igrao bez isključenog Serđa Roberta, a gost bez Kristijana Ronalda, koga je trener Zinedin Zidan zamenio tokom "velikog odmora".

Već posle 15 minuta bilo je 1:1. U desetom je Luis Suarez zario loptu u mrežu posle centaršuta Roberta, a pet minuta kasnije Ronaldo je sa metar, dva izjednačio pošto mu je prethodno Benzema asistirao.

Bilo je u nastavku prvog poluvremena šansi na obe strane, ali je više bilo varnica i koškanja, što je kulminiralo u finišu tog dela kada je Roberto udario Marsela, pa mu je sudija Alehandro Ernandez Ernandez pokazao crveni karton.

U poluvremenu Zinedin Zidan je sve šokirao. U svlačionici je ostavio Kristijana Ronalda! Trener Reala se na taj potez odlučio verovatno da bi sačuvao najboljeg igrača od žestoke bitke na travi "Nou Kampa".

Iako sa igračem manje, Barsa je ponovo povela u 52. minutu. Bila je to majstorija Mesija na asistenciju Suareza. Arbitar prethodno nije sankcionisao prekršaj Urugvajca nad Varanom.

Konačan rezultat postavio je Bejl golčinom u 72. minutu.

Glavni sudija oštetio je goste i u 76. minutu kada nije dosudio penal za njih iako je Alba faulirao Marsela u kaznenom prostoru.

Utakmica je odigrana pred 97.939 gledalaca na "Nou Kampu".

Posebno veče imao je Anders Inijesta koji je poslednji put igrao El Klasiko, jer po završetku sezone napušta Barsu i odlazi u Kinu. Zato je dobio snažne ovacije dok je u 57. minutu napuštao teren.

Barseloni je ovo 35. ovosezonska prvenstvena utakmica bez poraza. Na vrhu tabele ima 87 bodova, dok je Real treći sa 72.

Tim Ernesta Valverdea je osvojio "duplu krunu", dok ekipi Zinedina Zidana preostaje borba za trofej Lige šampiona.

TOK MEČA:

KRAJ - 2:2!

82. minut - Mesi ne odustaje, dva puta se izvorio za šut, jednom je pucao pored gola, a drugi put mu je Navas odbranio.

76. minut - Sudija Alehandro Ernandez Ernandez ponovo je oštetio Real, jer nije dosudio penal kada je Alba "pokupio" Marsela.

72. minut - BARSELONA - REAL MADRID 2:2 - BEJL! Kakva golčina Velšanina!

57. minut - INIJESTA IZLAZI S TERENA! Nezapamćene ovacije! Legenda odlazi sa "Nou Kampa", odigrao je svoj poslednji El Klasiko. Menja ga Paulinjo.

52. minut - BARSELONA - REAL MADRID 2:1 - MESI! Suarez je faulirao Varana, što nije sankcionisano, Urugvajac je zatim prošao po levom krilu i poslao loptu ka Mesiju, koji se oslobodio dvojice čuvara i zatresao mrežu.

46. minut - Oba trenera su izvršila izmene. Valverde je umesto Kutinja uveo Semeda, a Zidan je iznenadio - izveo je Ronalda, a uveo Asensija! Verovatno Francuz ne želi da rizikuje u ovako žustroj utakmici da izgubi najboljeg igrača.

POLUVREME - 1:1!

45+1 - CRVENI KARTON! Serđi Roberto je udario Marsela, pa je isključen.

45. minut - Varniči na sve strane! Čak je i Mesi izgubio živce! Žestoko je startovao na Ramosa i dobio žuti karton!

BEJL NIJE SANKCIONISAN ZA OVAJ START!

32. minut - VARNICE! ALBA I MODRIĆ!

27. minut - ŠANSA za REAL! Ronaldo je šutirao pored gola!

15. minut - BARSELONA - REAL MADRID 1:1 - RONALDO! Benzema je glavom spustio loptu, a Ronaldo je sa metar, dva ubacio u mrežu.

10. minut - BARSELONA - REAL MADRID 1:0 - LUIS SUAREZ! Urugvajac je započeo kontru sa sredine terena, izbacio na levom krilu Serhija Roberta, koji je sjajno centrirao, a Suarez stigao da loptu zakuca u mrežu.

3. minut - ŠANSA za BARSELONU! Varan je "pustio" Suareza, koji je izašao pred Navasa, ali je golman Reala odbranio šut Urugvajca.

Spektakularna koreografija navijača Barselone!

foto: Printscreen
foto: Printscreen

SASTAVI:

Ovo je 176. prvenstveni El Klasiko!

Barselona je već osvojila "duplu krunu", dok je Real sve snage usmerio na finale Lige šampiona, u kome će se sastati sa Liverpulom. Međutim, čak i kad nema rezultatski značaj, El Klasiko je od ogromne važnosti.

Svaki gol i svaka pobeda u najvećem španskom derbiju je od neprocenjivog značaja. Osim toga, još jednom će se na megdanu naći najbolji fudbaleri današnjice Lionel Mesi i Kristijano Ronaldo.

Argentinac vodi na listi strelaca La Lige sa 32 pogotka, osam više od Portugalca.

Međutim, večeras će se obojica naći u senci Andersa Inijeste. Legendarni kapiten Barselone igra poslednji "El Klasiko", a možda i poslednji meč u dresu koji je nosio 16 godina, odnosno 22 godine kada se uračuna i omladinski staž.

Ovo je četvrti ovosezonski El Klasiko. Real je u uvodu sezone zabeležio dvostruku pobedu u Superkupu Španije - 3:1 na "Nou Kampu" i 2:0 u Madridu, a onda je krajem 2017. Barsa kao gost deklasirala "kralja" - 3:0.

(Kurir.rs/Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track