(VIDEO) JEDINI JE IMAO HRABROSTI DA RONALDU OKRENE LEĐA, A ONDA MU JE OVAJ HLADNU OSVETU POSLUŽIO U FINALU: Sada Mažić ima priliku da mu vrati za sve i spreči Portugalca da ispiše novu istoriju Lige šampiona
Foto: Reuters

ćeraćemo se još

(VIDEO) JEDINI JE IMAO HRABROSTI DA RONALDU OKRENE LEĐA, A ONDA MU JE OVAJ HLADNU OSVETU POSLUŽIO U FINALU: Sada Mažić ima priliku da mu vrati za sve i spreči Portugalca da ispiše novu istoriju Lige šampiona

Fudbal -

Najbolji srpski sudija Milorad Mažić sudiće finale Lige šampiona. To je vest koja je danas obradovala fudbalsku javnost u Srbiji.

Jedan fudbaler ipak se nije oduševi kada je čuo tu vest. U pitanju je ne bilo koji, veće najbolji na svetu Kristijano Ronaldo.

Njihov sukob datira od davne 2014. godine i Brazila, tačnije meča između Nemačke i Portugala koji su ''Panceri'' dobili sa 4:0. U tom meču Mažić je dobio najvažniju ulogu u svojoj karijeri, ali i klopku u vidu Ronalda.

foto: AP

Bez problema je dao crveni karton Pepeu, a onda nekoliko puta nije dozvolio Ronaldu da ga isprovocira, naročito kada je dosudio penal za Nemačku.

foto: Reuters

''Svi su oni različitih karaktera i imaju krajnje profesionalan odnos prema sudijama. Što se tiče tog odnosa, morate podvući jednu liniji uzmeđu vas i njih koji su lideri svojim timovima. Ako to ne rešite na početku onda imate sukob. Ne samo sa njima, nego i sa ostalim igračima, stručnim štabom, publikom,'' rekao je jednom prilikom Mažić, koji je bio među kandidatima da sudi finale Evropskog prvenstva, ali se isprečio Portugal.

foto: Reuters

U konkurenciji za finale bili su Kasai, Klatenburg i Mažić, kome Portugalci još ne "praštaju" suđenje sa utakmice Mundijala. UEFA nije želela da rizikuje, ali je u Evropskoj kući fudbala odavno svima jasno da je prošlo vreme kada se smelo postaviti pitanje "ko je taj sudija iz Srbije i odakle mu pravo da deli kartone najvećim zvezdama".

Ipak ovom deliocu pravde iz Vrbasa ni četiri operacije kolena nisu prepreka da se nosi i utrkuje sa najvećim zvezdama današnjice. Sve od Mesija, Suareza i Nejmara pa do Ibrahimovića i Pogbe.

I te kobne 2016. godine, uspeo je da odoli na pritiske tada jednog od najvećih fudbalera Kristijana Ronalda koji je na svaki način pokušavao da utiče na njega i njegove osluke.

Mažić je često bio na udaru engleskih medija, tradicionalno ekstremno pristrasnih kada su njihovi klubovi i reprezentacija u pitanju. Napadali su ga za suđenje Sitiju i "gordom albionu", a posle debakla "građana" u Španiji nisu ni zucnuli.

Kada su saznali za vest da će Milorad Mažić biti delilac pravde na ovom finalu, ponovo su oživele stare rane, kao da im je neko ponov nasu so na tek zarasle rane.

Krenuli su razni naslovi naslovi Sanu i Miroru poput:

'' Ko je taj Srbin?'', ili '' Najlošiji sudija Svetskog prvenstva sudi finale Lige Šampiona.''

Možda vam sve ovo deluje nestvarno, kao i nama, ali to su Englezi, a dokaz za to možete pronaći ovde.

foto: AP

Ronaldo će sa ''Kraljevskim klubm'' imati priliku da ispiše novu istoriju Lige šampiona u Kijevu ukoliko po treći put za redom bude najbolji u ovom takmičenju.

Nama je ipak najbitinije da Srbija u finalu Lige šampiona ima svog predstavnika, a da će Milorad odraditi svoj posao kako treba, u to ne sumnjamo.

Mažić će nastaviti u svom stilu da hladnokrvno gleda sve aktere, ne razmišljajući da li na njihovim leđima piše Ronaldo ili Mesi, o tome nema priče! Dokaz za to ćemo dobiti u Kijevu 26. maja.

Kurir sport

Foto: Reuters, AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track