ČISTKA U PIREJU: Crvena zvezda u lovu na Marka Marina
Foto: Profimedia

pojačanje za ligu šampiona

ČISTKA U PIREJU: Crvena zvezda u lovu na Marka Marina

Fudbal -

Gazda Olimpijakosa Evangelos Marinakis odlučio da većinu fudbalera stavi na transfer listu, jer su crveno-beli iz Atine posle sedam godina ostali bez titule

Crvena zvezda ima šansu da konačno ulovi Marka Marina.

Momak iz Republike Srpske i bivši reprezentativac Nemačke tiha je patnja Zvezdana Terzića svakog leta. Levonogi krilni igrač je u najboljim godinama, a kako sada stvari stoje na izlaznim je vratima Olimpijakosa. Posle sedam godina crveno-beli iz Atine ostali su bez titule, a prvenstvo su završili na trećem mestu.

Novi šampion je AEK, dok u finalu igraju AEK i PAOK. Naviknut na trofeje, klub iz Pireja nedavno je završio sezonu bez ijednog pehara. Čekaju ga kvalifikacije za Ligu Evrope, što je razljutilo gazdu Evangelosa Marinakisa koji je fudbalerima poručio:

- Ne pada mi na pamet da vas zadržim u klubu! Ne zaslužujete Olimpijakosov dres. Umesto da vam poželim divan odmor, mogu vam samo poručiti da se gubite! Ne zaslužujete ni toalet papir u svlačionici. Lično sam kriv za krah. Dao sam vam prevelike plate!

Marko Marin ima ugovor do juna 2019. godine, a obeštećenje za njega iznosi oko milion evra. Sigurno je da bi bio veliko pojačanje za Crvenu zvezdu i napad na Ligu šampiona, posebno što ga u Beogradu čeka prijatelj El Fardu Ben sa kojim je igrao u Olimpijakosu, a i uvek je isticao da je navijač crveno-belih. Crvena zvezda se prošlog leta raspitivala za Marina, ali Olimpijakos nije hteo da ga proda.

Čistka u Pireju I Đurđević odlazi Evangelos Marinakis napravio je i spisak igrača koje ne želi više da gleda na stadionu "Karaiskakis", a na njemu se pored Marka Marina nalazi još jedan Srbin Uroš Ðurđević. To je prilika za Partizan koji želi da ga vrati na pozajmicu. Na izlaznim vratima Olimpijakosa su Belgijanci Kevin Miraljas i Bjorn Engles, kolumbijski napadač Filipe Pardo, španski štoper Alberto Botija, Portugalac Seba i Norvežanin Omar Elabdulaui.

kurir.rs / Aleksandar Radonić

foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track