(VIDEO) IGRAJ, SALE, DO 50! Ilić u 41. godini i dalje ključni igrač Partizana
Foto: FK Partizan

Stvarno je car

(VIDEO) IGRAJ, SALE, DO 50! Ilić u 41. godini i dalje ključni igrač Partizana

Fudbal -

Ovaj čovek je neuništiv! Ne postoji fudbaler koji se bolje uklapa u čuvenu rečenicu iz kultnog filma "Ko to tamo peva" od kapitena Partizana Saše Ilića.

NE PROPUSTITE ŠANSU DA SE NAĐETE NA MUNDIJALU U RUSIJI!

Sale će u decembru napuniti 41 godinu, ubedljivo je najstariji fudbaler u srpskoj Superligi, ali mu to ne smeta da i dalje bude čovek odluke. Da sve bude slađe, ključni gol Čukaričkom u revanšu polufinala Kupa Srbije postigao je u 90. minutu i ko zna po koji put u delirijumu otrčao do tribine s najvernijim navijačima crno-belih.

Bio je to hepiend za Ilića, pošto je u 88. minutu promašio prazan gol, baš kao protiv Reala. Ostao je da leži očajan na travi, ali mu se sve brzo vratilo. Bio je to drugi uzastopni meč u kome Sale kapiten igra kao u najboljim danima. Nije bilo navijača Partizana koji se nije zapitao da li će posle ovoga Sale u penziju.

Na to pitanje ni on nema odgovor.

- Više jednostavno ne znam ni sam. Pričam jedno, radim drugo, stvarno ne znam šta raditi. Jedno je sigurno, šta god bude, razgovaraću najpre s porodicom, a onda i sa trenerima i sa svima u klubu, pa da vidimo šta je najbolje. Moja velika želja je, em želja, em zaslužujem, da budem u Partizanu - rekao je Ilić, a konstataciju da se još lomi dodao je uz osmeh: - Još se, kao, lomim.

Podsetimo, Kurir je otkrio da je Odbor za hitna pitanja Partizana dobio nalog da prilagodi statut kluba kako bi se u njega uvrstila delatnost za dugogodišnjeg kapitena. Međutim, posle ovakvih partija i izjava Saše Ilića, izgleda da ćemo ga naredne sezone gledati u kopačkama, a ne u odelu i kravati. Igraj, Sale, do 50!

antrfile

I 9. maja 2001. rastužio Lalatovića

Neverovatan podatak je da je Saša Ilić istog dana, 9. maja, ali 2001. godine, postigao gol odluke u finalu Kupa. Interesantno je da je i tada rastužio Nenada Lalatovića, koji je igrao za Crvenu zvezdu. Ilić je u 65. minutu savladao golmana Kocića i crno-belima doneo pehar.

Saša Ilić * Rođen 30. decembra 1977. u Požarevcu * U Partizan došao 1986. godine kao devetogodišnjak * Za crno-bele odigrao 410 mečeva i dao 127 golova * U periodu od 2004. do 2010. igrao još za Seltu, Galatasaraj, Salcburg i Larisu * Za reprezentaciju nastupao 37 puta i dao četiri gola

Kurir sport/Predrag Gajić

Foto: FK Partizan

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track