MAŽA NIJE MAZIO LANETA: Pa zar mene, Milorade?!
Foto: EPA Sebastien Nogier, Profimedia

E, zato je Mažić najbolji

MAŽA NIJE MAZIO LANETA: Pa zar mene, Milorade?!

Fudbal -

U susret finalu Lige šampiona Milan Jovanović prisetio se kako je postao prvi Srbin kojem je naš najbolji sudija pokazao crveni karton na nekoj evropskoj utakmici.

NE PROPUSTITE ŠANSU DA SE NAĐETE NA MUNDIJALU U RUSIJI!

Milorad Mažić je centralna figura u srpskom fudbalu ovih dana, s pravom jer mu je UEFA podarila pištaljku u finalu Lige šampiona. A pre meča Real - Liverpul, koji je na programu 26. maja u Kijevu, Kurir vas podseća na jednu zanimljivost.

Najbolji srpski arbitar tokom internacionalne karijere pokazao je 30 crvenih kartona, od čega su dva pripala dvojici reprezentativaca Srbije. Prvo se pred očima zacrvenelo Milanu Jovanoviću 2012. na meču plej-ofa Lige šampiona između AEL i Anderlehta na Kipru (2:1), a potom i Milanu Biševcu, koji je godinu dana kasnije morao pre vremena da okonča utakmicu plej-ofa Lige šampiona između Liona i Sosijedada (0:2).

Milan Lane Jovanović
Milan Lane Jovanovićfoto: Profimedia

- Moram priznati da Mažić nije imao tu nekog izbora. Njemu je signalizirao četvrti sudija da sam šutnuo flašicu i onda je usledio drugi žuti. I dalje mi je krivo što sam dobio crveni - prisetio se Lane antologijske scene i objasnio iskustvo s Mažićem:

- Flašica nije završila na terenu, već je otišla ka klupi. Prošli smo dalje, ali su mi Belgijanci dušu izvadili zbog toga. Ja, koji sam u njihovoj zemlji uvek ponosno isticao svoje srpsko poreklo, dobio sam crveni od Srbina, pa još na preporuku mog Čačanina četvrtog sudije, koji se preziva kao i ja - Jovanović! Popularni Lane tvrdi da nije zlopamtilo, iako dobro pamti svaki detalj.

- Odmah posle utakmice sam prišao sudijama i pozdravio se. I danas kad sretnem Mažića, rukujemo se, poželim mu sve najbolje, ali tada, na Kipru, trebalo je da zažmuri. Pre svih četvrti sudija da okrene glavu. Da sam na njihovom mestu bio, nikad Srbinu ne bih pokazao karton, pa još crveni, ali dobro... Sada sam ponosan, kao i svi ljudi u Srbiji koji vole fudbal, zbog Mažićevog učešća u finalu Lige šampiona. Želim mu svu sreću!

Navijaću za moj Liverpul!

Kao prvi Srbin koji je obukao dres Liverpula, Lane Jovanović nema dilemu o tome za koga će navijati u finalu Lige šampiona. - Svim srcem sam za Liverpul! Volim taj klub, iako tamo trenutno nema nijednog čoveka iz mog perioda. Svi su promenjeni, od menadžera, komercijalnog direktora, običnih direktora, svi... - kaže Jovanović.

Dejan Petković, foto: EPA/SEBASTIEN NOGIER, Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Ko je tajanstveni Rus za kog se otimaju Zvezda i Partizan?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track