DERBI ZA EVROPU: Okršaj Spartaka i Radničkog, sudi Mažić
Foto: fkspartak.com

SUPERLIGA

DERBI ZA EVROPU: Okršaj Spartaka i Radničkog, sudi Mažić

Fudbal -

Fudbalsko prvenstvo Srbije nastaviće se u nedelju utakmicama pretposlednjeg, 36. kola, i obeležiće ih borba za mesto koje vodi u Ligu Evropa.

Ekipa Spartaka iz Subotice i niškog Radničkog vodiće veliku bitku za treće mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu Evropa, a dve utakmice do kraja imaju po 34 boda.

Upravo će se ta dva kluba medjusobno sastati u 36. kolu, u utakmici koja će se igrati u nedelju od 19.00 na Gradskom stadionu u Subotici.

Kao što je bila želja, prvo predstavnika Spartaka sa čim su se saglasili iz Radničkog, utakmicu će suditi najbolji srpski arbitar Milorad Mažić, učesnik ovosezonskog finala Lige šampiona.

Pobednik će gotovo sigurno obezbediti treće mesto jer će teško u poslednjem kolu ispustiti stečenu prednost od tri boda u odnosu na rivala.

Šansu za poziciju tri koja vodi u kvalifikacije za Ligu Evropa ima i Čukarički, koji ima dva boda manje, ali i Voždovac, mada minimalnu.

Čukarički će od 17.00 gostovati Napretku iz Kruševca i uz eventualnu pobedu će se nadati nerešenom rezultatu u Subotici.

Voždovac priliku da ostane u igri, iako dve utakmice pre kraja ima četiri boda manje od trećeplasiranog, tražiće od 19.00 protiv vicešampiona Partizana, finaliste Kupa Srbije.

Novi šampion Crvena zvezda će od 17.00 gostovati Vojvodini u Novom Sadu, u utakmici bez rezultatskog značaja.

Zanimljivo će biti i u plej-aut grupi, gde se nastavlja velika borba za opstanak u srpskom prvenstvu.

Borac je već ispao, s obzirom na to da sa 12 bodova nema šanse da izbori opstanak, a borbu će voditi Bačka, Javor i Rad.

Bačka je u najgoroj poziciji sa 19 bodova pred poslednje dve utakmice. Javor ima 20, a Rad 25 bodova.

Ekipa iz Bačke Palanke će u nedelju od 19.00 gostovati Mladosti, koja je sigurna, dok će se u istom terminu ivanjički Javor igrati protiv Mačve u Šapcu. Rad će dočekati Zemun.

Poslednjeplasirani Borac će dočekati ekipu Radnika iz Surdulice.

Beta, foto: FK Spartak

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Dva standardna prvotimca odlaze iz Zvezde. Evo ko dolazi umesto njih

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track