SKANDAL U NEMAČKOJ: Zvaničnici pozvali FIFU da interveniše zbog odbijanja vize njihovom novinaru
Foto: FIFA

strašno

SKANDAL U NEMAČKOJ: Zvaničnici pozvali FIFU da interveniše zbog odbijanja vize njihovom novinaru

Fudbal -

Nemački zvaničnici pozvali su danas Svetsku fudbalsku federaciju (Fifa) da interveniše pošto je novinaru koji je napravio dokumentarac o dopingu u ruskoj atletici zabranjen ulazak u Rusiju odakle je nameravao da izveštava sa predstojećeg Svetskog prvenstva u fudbalu.

Dagmar Frajtag, predsedavajuća Odbora za sport nemačkog parlamenta, rekla je danas da je ukidanje vize Haju Zepeltu "ne samo potpuno neopravdano već i skandalozno".

"Želela bih da vidim kako će predsednik Fifa Djani Infantino reagovati, s obzirom da je Fifa već odobrila akreditaciju Zepeltu, koji radi za televiziju ARD", rekla je Frajtag za agenciju DPA.

Predsednik Fudbalskog saveza Nemačke Rajnhard Grindel podsetio je na obećanje Fife o podršci slobodi medija. On je za DPA rekao da veruje da će Fifa iskoristiti svoj uticaj i da će Zepelt moći neometano da izveštava iz Rusije.

Nakon reakcije nemačkih zvaničnika, oglasila se i Fifa, koja je potvrdila da je tom novinaru odobrena akreditacija i da pokušava da dobije dodatne informacije o celom slučaju.

"Sloboda medija je od najvećeg značaja za Fifu i mi uvek želimo da predstavnicima medija pružimo najbolje uslove za pokrivanje svih Fififinih dogadjaja", navela je svetska kuća fudbala u saopštenju.

Nemačka TV ARD saopštila je juče je da je viza Haja Zepelta proglašena za nevažeću jer je na listi ljudi koji su "persona non grata" u Rusiji.

Zepelt i televizija ARD opširno su izveštavali o navodnom sistemskom dopingu u ruskoj atletici.

Kurir sport/Beta

Foto: FIFA.com

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Dva standardna prvotimca odlaze iz Zvezde. Evo ko dolazi umesto njih

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track