KAKVA ČAST! Evo po kojoj legendi je Vujadin Savić dobio ime! (FOTO)
Foto: Dado Đilas

Ponosan

KAKVA ČAST! Evo po kojoj legendi je Vujadin Savić dobio ime! (FOTO)

Fudbal -

Vujadin Savić, fudbaler Crvene zvezde i sin fudbalske legende Dušana Savića, ime je dobio po jednom velikanu srpskog fudbala.

Naime, štoper crveno-belih dobio je ime po legendarnom fudbaleru i treneru Vujadinu Boškovu!

foto: Instagram

Vujadin Boškov je bio veliki fudbaler, a još veći je bio kao trener i začetnik modernih shvatanja i pogleda na fudbal kao igru i biznis. Jang Bojs, Voša, Den Hag, Fejenord, Saragosa, Real Madrid, Sporting Hihon, Askoli, Sampdorija, Roma, Napoli, Servet, Ženeva i Peruđa su timovi na čijoj klupi je kao šef stručnog štaba sedeo 'Vujke'. Uz to, još četiri puta bio je selektor ili član selektorske komisije reprezentacije Jugoslavije.

Sa Realom je osvojio špansko prvenstvo u sezoni 1979/1980, a 1981. je u finalu Kupa šampiona je izgubio od Liverpula (0:1 u Parizu), a sa Sampdorijom je izgubio finale Lige šampiona 1992 (od Barselone 0:1, na Vembliju). Sa timom iz Đenove je osvojio Kup pobednika kupova 1989/1990, osvojio je titulu u Seriji A sa njom 1991, dva tamošnja Kupa (1988. i 1989.) i Superkup (1991), sa Realom je uzeo dva Kupa kralja, a sa Den Hagom, davne 1975, Kup Holandije.

Među trofejima koje je osvojio je i prva Vojvodinina titula šampiona Jugoslavije, u sezoni 1965/1966, a u njegovu čast, i uz njegov vizionarski duh, došlo je do izgradnje fudbalskog trening centra, prvog objekta takve vrste na Balkanu. Taj centar, dom svih generacija fudbalera Vojvodine, sa ponosom nosi njegovo ime.

Kurir sport, foto: Dado Đilas

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track