SRCE ILI DŽEP? Mrkela: Verujem da će Adžić ostati u Crvenoj zvezdi!
Foto: Saša Pavlić

Anderleht nudi duplo više para

SRCE ILI DŽEP? Mrkela: Verujem da će Adžić ostati u Crvenoj zvezdi!

Fudbal -

Sportski direktor crveno-belih ubeđen da će talentovani igrač i pored velikog broja ponuda iz inostranstva potpisati novi ugovor sa klubom

Jedan od najboljih fudbalera poniklih u Omladinskoj školi Crvene zvezde Luka Adžić sve je bliži odlasku sa Marakane. Praktično postignut je usmeni dogovor sa Anderlehtom, gde Zvezdinog talenta očekuje ugovor do juna 2022. godine. Poslednjih dana intenzivirani su pregovori između čelnika Crvene zvezde i zastupnika mladog igrača. Luka Adžić je od svoje devete godine u Crvenoj zvezdi i čini se da će već ovoga leta preko granice.

Pored Anderlehta interes za Luku Adžića pokazali su Seltik, Porto, Sporting i AEK.

- Crvena zvezda je ponudila novi ugovor Luki Adžiću. I ja se nadam da će on prihvatiti uslove i potpisati ugovor. Zvezdan Terzić priča sa njegovim menadžerom. Znamo da Luka Adžić ima neke ponude. Verujem da će izabrati Crvenu zvezdu - rekao je za Kurir Mitar Mrkela.

foto: Nebojša Mandić

Crvena zvezda je navodno ponudila novi četvorogodišnji ugovor Luki Adžiću, uz odlične finansijske uslove. Prema novom ugovoru mladi fudbaler bi prve godine imao platu od 180.000 evra, koja bi svake naredne godine rasla za 60.000 evra. Predviđeni su i drugi, bogati bonusi. Za svaki gol i asistenciju Adžić bi bio premiran sa 2.000 evra, ulazak u Ligu šampiona bi mu doneo 100.000 evra, titula i Liga Evrope vredi 50.000 evra. Ipak, kako saznajemo, strani klubovi Luki Adžiću nude duplo bolju godišnju platu i to je ono čemu Crvena zvezda ne može da parira.

Sa druge strane, ukoliko bude ostajao na Marakani, Luka Adžić će potpisati na dve godine. - Ne bih o tome šta je ponuđeno. O tome nikada ne pričam - bio je kratak Mitar Mrkela.

Zima Odbio Sevilju Poslednjeg dana zimskog prelaznog roka čelnici kluba savetovali su Luku Adžića da ode na šestomesečnu pozajmicu u Sevilju. Mladi fudbaler nije želeo da ide u Španiju, već je odlučio da se izbori za minutažu, što je na kraju i uspeo, pošto je ove sezone upisao 26 utakmica u crveno-belom dresu. Zna se obeštećenje Odlazi za milionče Kako sada stvari stoje Crvena zvezda će najverovatnije prodati Luku Adžića i klub za sada pokušava da izabere najbolju ponudu. Okvirno, Anderleht, Seltik, Porto, Sporting i AEK nude obeštećenje između 800.000 i 1,5 miliona evra. Obeštećenje ne može da ide naviše, jer Luki Adžiću u decembru mesecu ističe ugovor, tako da će crveno-beli morati da se zadovolje ponuđenim uslovima.

Kurir sport/Aleksandar Radonić

Foto: Saša Pavlić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Hoće li Krstajić razbiti “prokletstvo” koje nas prati 30 godina?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track