BELA GLAVA, STADION JE STRAVA: Pogledajte kako izgleda objekat koji liči na Faberžeovo jaje i na kom će se igrati mečevi Mundijala u Rusiji (VIDEO)
Foto: AP

čudo

BELA GLAVA, STADION JE STRAVA: Pogledajte kako izgleda objekat koji liči na Faberžeovo jaje i na kom će se igrati mečevi Mundijala u Rusiji (VIDEO)

Fudbal -

Mundijal u Rusiji se bliži, a jedan od stadiona na kojima će se igrati mečevi Svetskog prvenstva u fudbalu je i u Sočiju, na kom će se u grupnoj fazi 15. juna igrati utakmica Belgija - Panama, Portugal - Španija, Australija - Peru i Nemačka - Švedska.

- Posle Zimskih olimpijskih igara 2014. godine, ogromni olimpijski stadion Fišt je bio rekonstruisan i na njemu će se igrati pojedini mečevi Mundijala, čiji je domaćin Rusija - izjavio je turistički vodič Maksim Kharitonenkov.

Kharitonenkov je kazao da ime stadiona Fišt znači "Bela glava" i da je dobio ime po istoimenom planinskom vrhu koji se nalazi u zapadnom delu Velikog Kavkaza, čiji se vrhovi vide iz grada.

Pokretni deo krova stadiona se otvara u pravcu severa čime je gledaocima omoćen pogled ka planinskim vrhovima i obalama Crnog mora.

Kada je krov otvoren stadion podseća na otvorenu školju, a kada je zatvoren liči na faberžeovo jaje. Stadion je prilagođen potrebama Mundijala i može da primi oko 47.000 ljudi.

Mundijal će se igrati na 12 stadiona u 11 gradova i to su Moskva (Lužnjiki, Otkritje arena), Sankt Peterburg, Kalinjingrad, Kazanj, Nižnji Novgorod, Samara, Volgograd, Saransk, Rostov na Donu, Jekaterinburg i Soči.

Kurir sport

Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track