PLATINI UZDRMAO FUDBALSKI SVET: Evo kako smo namestili da Francuska i Brazil igraju u finalu Svetskog prvenstva 1998. godine (VIDEO)
Foto: AP

SKANDALOZNO PRIZNANJE

PLATINI UZDRMAO FUDBALSKI SVET: Evo kako smo namestili da Francuska i Brazil igraju u finalu Svetskog prvenstva 1998. godine (VIDEO)

Fudbal -

Nekadašnji predsednik UEFA Mišel Platini otkrio je kako su Francuzi namestili da na Svetskom prvenstvu 1998. ne mogu da se sretnu sa Brazilom pre finala.

Upravo te dve selekcije su se srele u završnoj predstavi, a "trikolori" su, predvođeni Zinedinom Zidanom, deklasirali tadašnje aktuelne šampione sveta 3:0.

"Kada smo organizovali raspored grupa, služili smo se trikovima. Verujući da će Brazil biti prvi u Grupi A, a Francuska najbolja u Grupi C, napravili smo tako da te dve reprezentacije ne mogu da se sretnu pre finala", priznao je Platini i dodao:

"Nije valjda trebalo da potrošimo šest dosadnih godina za organizaciju Mundijala, a da ne upotrebimo sitne trikove. Francuska protiv Brazila u finalu, to je bilo ostvarenje snova. Mislite da drugi to ne rade?!".

Platini je do 2015. bio predsednik UEFA, a onda je suspendovan na šest godina zbog sumnjive isplate oko dva miliona franaka.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: AP)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

F4 u zemlji košarke. Ovo su rekorderi. Iznenadiće vas ko je dao najviše koševa u jednom finalu? (KURIR SPORT)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track