BOLAN RASTANAK! Inijesta: Barselona će zauvek biti u mom srcu!
Foto: AP

savladale ga emocije

BOLAN RASTANAK! Inijesta: Barselona će zauvek biti u mom srcu!

Fudbal -

Legendarni fudbaler Barselone Andres Inijesta rekao je da će mu taj klub zauvek biti u srcu, nakon što je odigrao poslednju utakmicu u dresu šampiona Španije.

Barselona je sinoć u poslednjoj utakmici Primere pobedila Real Sosijedad sa 1:0, a Inijesta je poslednji put kao kapiten predvodio ekipu.

On je 16 godina igrao za prvi tim i osvojio 22 velike titule.

Injestu je na stadionu Kamp Nou ovacijama ispratilo 90.000 ljudi, a na tribinama navijači su napravili koreografiju u bojama Barselone, kao i Inijestin broj osam sa dresa uz poruku "Inijesta zauvek".

Inijesta je zamenjen u 82. minutu, kada se zagrlio sa saigračima, pozdravio publiku i u suzama izašao sa terena. Po završetku utakmice ugasila su se svetla na stadionu, a zatim je uključeno specijalno osvetljenje, kada su fudbaleri Barselone napravili špalir i pozdravili Inijestu obučeni u dresove sa brojem osam.

"Proveo sam 22 sjajne godine u Barseloni. Bila mi je čast i zadovoljstvo da branim i predstavljam grb, za mene najbolji na svetu. Hvala saigračima, svakom posebno. Svi ćete mi mnogo nedostajati. I hvala navijačima, za ljubav i sve šti su učinili da se osećam posebno, otkako sam kao dečak došao u klub. Odlazim kao zreo čovek, čuvaću vas u mom srcu zauvek", rekao je Inijesta.

Kada se sve završilo i kada se stadion ispraznio, Inijesta je do 1.30 posle ponoći sedeo na centru terena i poslednji put se pozdravio sa klubom.

On je kao 12-godišnjak došao u Barselonu za koju je odigrao 674 utakmice, po čemu je drugi u klupskoj istoriji iza Ćavija koji je odigrao 767. Ćavi je juče bio na Inijestinom oproštaju.

Inijesta je osvojio devet titula šampiona Španije, četiri Lige šampiona, tri svetska klupska prvenstva i šest trofeja Kupa kralja.

Kurir sport/Beta, foto: AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

BEOGRAD JE GOREO ZA VIKEND! Dobili smo novog kralja evropske košarke i otkrili ko je zapalio zvezdin autobus! (KURIR TV SPORT)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track