NAJBOLJIH 11 BEZ VIZE ZA RUSIJU: Idealni tim u papučama
Foto: Reuters

Njih nećemo gledati na Svetskom prvenstvu ovog leta

NAJBOLJIH 11 BEZ VIZE ZA RUSIJU: Idealni tim u papučama

Fudbal -

Kad se stvara tim za Svetsko prvenstvo ne važe stare zasluge! Mario Gece je pre četiri godine golom u produžetku protiv Argentine doneo titulu svetskog prvaka reprezentacije Nemačke, ali ga u Rusiji neće biti u timu selektora Joakima Leva.

Iskusni Džo Hart vodio je uspešno odbranu Engleske kroz cele kvalifikacije, da bi odlukom selektora Gereta Sautgejta došao u situaciju da mečeve na SP gleda iz fotelje. U međuvremenu su došli bolji ili je stari Hart toliko pao u formi da je jednostavno izgubio poverenje stručnog štaba.

Džo Hart
Džo Hartfoto: AP

Postoji, međutim, i manja grupa fudbalera koje neće biti u Rusiji, jer ih ne prihvata prva zvezda tima. Nju predvodi Mauro Ikardi za koga se odavno pretpostavljalo da nije po ukusu Lea Mesija, pa stoga Horheu Sampaoliju nije ništa drugo preostalo već da ga eliminiše iz svojih razmišljanja za najboljih 23 Argentine u Rusiji.

Najteže je, ipak, onima koji su bili željeni i od trenera i od navijača, ali ih je viša sila odvojila od dresa reprezentacije i Mundijala. Zbog povrede za Brazil neće igrati Dani Alveš, dok je Fabio Koentrao zamolio selektora Portugala Fernanda Santoša da ga zbog umora ne poziva u svoj tim.

Dimitri Paje
Dimitri Pajefoto: AP

Idealni tim bez Mundijala: Džo Hart (Vest Hem, Engleska) - Dani Alveš (PSŽ, Brazil), David Luis (Čelsi, Brazil), Benedikt Hevedes (Juventus, Nemačka), Fabio Koentrao (Sporting, Portugal) - Emre Džan (Liverpul, Nemačka), Radža Najngolan (Roma, Belgija) - Adrijen Rabio (PSŽ, Francuska), Oskar (Šangaj SIPG, Brazil), Dimitri Paje (Marsej, Francuska) - Mauro Ikardi (Inter, Argentina)

Fejsa na klupi kod "prekobrojnih" Od prekobrojnih među "orlovima" kao zadnji vezni mogao bi da konkuriše Ljubomir Fejsa, pod uslovom da su iz Benfike procurele tačne informacije. Portugalci su objavili da iskusni igrač nije bio na širem spisku od 35 imena selektora Mladena Krstajića, a da se u konkurenciji za Rusiju nalazi Andrija Živković.

Strašno je koga se odrekao Dešamp Od viška u Francuskoj i selekciji Brazila mogao bi da se napravi jedan tim dostojan bar polufinala SP u Rusiji. Didije Dešamp je morao da se odrekne Lakazeta, Marsijala i Gameira, a još davno je precrtao sjajnog Benzemu. Kod Brazilaca nije bilo mesta za Talisku i odličnog levog beka Aleksa Sandra iz Juventusa.

kurir.rs / Dejan Petković

foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track